UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Birkózás

2018-10-24 18:24

Ötből öt búcsúzó

Nyolcból öt utánpótláskorú birkózó már szőnyegre lépett a budapesti felnőtt-világbajnokságon, ám közülük mindenki kiesett.

Krasznai Bence − utanpotlassport.hu A budapesti felnőtt birkózó világbajnokság a felénél jár, és a nyolc, még utánpótláskorú magyar versenyzőből öten már megmérethették magukat.

Galambos Ramóna (kékben) nem jutott túl az első fordulón Budapesten Forrás: birkozoszov.hu
Galambos Ramóna (kékben) nem jutott túl az első fordulón Budapesten Forrás: birkozoszov.hu
A még juniorkorú, 57 kilogrammosok között szőnyegre lépő Farkas Rajmund vasárnap selejtezőre kényszerült, s a dél-koreai Kim Szungjontól 6−0-ás vereséget szenvedett. Kimet a következő fordulóban legyőzte egy kubai, tehát Rajmund kiesett. Szintén vasárnap, az Ukrajnából honosított birkózónk, a 65 kilós Asarin Roman szépen küzdött a későbbi ezüstérmes indiai Bajrang Bajranggal szemben, abszolút partiban volt; 10−6-ra kapott ki. Asarin a vigaszágon szépíthetett volna a dél koreai Szejunkcsul Li ellen, és ismét szoros csatában, de 9−5-re alulmaradt (pedig az utolsó másodpercekben közel állt hozzá, hogy tust érjen el: csak a sípszó mentette meg az ázsiait). A még juniorkorú, 59 kilogrammos Dollák Tamara kiesett hétfőn, miután 8−0-ra kikapott a mexikói Alejandra Romero Bonillától. Tamaráról tudni kell, hogy nem csupán fiatalsága miatt volt hátrányban, hanem eggyel nagyobb súlycsoportban kellett bizonyítania. Némi meglepetésre, az első mérkőzésen technikai tussal kapott ki 12−1-re az 55 kilogrammos kadét-világbajnok, felnőtt Eb-bronzérmes Galambos Ramóna hétfőn az amerikai Jacarra Winchestertől, aki óriási csatában, de alulmaradt az elődöntőben, így Ramóna sem folytathatta a vb-t. Szmolka Nikoletta a 72 kilósok mezőnyében technikai tussal szenvedett vereséget a későbbi döntős mongol Nasanburma Ochirbattól. A vigaszágon még versenyben volt, ám a török Buse Tosunnal sem bírt: 10−0-ra kapott ki. Egyéb korosztályos hírek BIRKÓZÁSBAN a sportági aloldalunkon.