UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2018-10-27 18:16

Háromból három

Fordulatos mérkőzésen szerezte meg harmadik győzelmét a fiú ifjúsági kézilabda-válogatott a párizsi nemzetközi tornán. Kárpáti Krisztián együttese ezúttal az olaszokat győzte le 31–25-re, s így százszázalékos teljesítménnyel és tornagyőzelemmel térhet haza Párizsból.

B. V. – utanpotlassport.huA torna kezdetekor alighanem kevesen számítottak arra, hogy a magyar válogatott az aranyérmért meccselhet a záró nap első találkozóján az olaszok ellen a párizsi U19-es nemzetköz kézilabdatornán. Meglepetésre ugyan, de így történt, hiszen Kárpáti Krisztián együttese mellett az itáliaiak maradtak százszázalékosak az első két fordulóban.

Bálint Bence fontos gólokat szerzett az olaszok ellen is Forrás: Tiby Handball
Bálint Bence fontos gólokat szerzett az olaszok ellen is Forrás: Tiby Handball
A mieink úgy kezdték a mérkőzést, ahogyan egy döntőt kezdeni kell, valósággal lerohanták az ellenfelet, nyolc perc után már 8–2-re vezetett a társaság elsősorban a Draskovics Gellért, Kőhegyi Ákos, Dely Márton hármas támadójátékának köszönhetően. Hiába jött az olasz időkérés, előfordult, hogy hét góllal is elhúzott a magyar csapat (10–3). Az első harminc perc második fele viszont a legkevésbé sem a tervek szerint alakult. Ötgólos szériát produkált az igencsak feljavuló rivális, így két gólra kapaszkodott fel. A hosszú magyar gólcsendet Bognár Alex törte meg, de az olaszok nem torpantak meg, s a félidő végére újra nyílttá tették a meccset, mindössze 15–14-es előnyben vonultak pihenőre Győri Kristófék. A negyedórás szünet után sem változott sokat a játék képe, így meg is fordult a mérkőzés, akkor már az ellenfél vezetett eggyel. Mélyebb azonban már nem lett a gödör, az utolsó tíz percre egálban fordultak a csapatok (23–23). S akkor a magyar csapat újra a legjobb formáját mutatta. Csak úgy, mint az első két mérkőzésen pazarul sikerült a végjáték, az 56. percben Bálint Bence gólja után már eldőlt a mérkőzés, négygólos előnyben kezdhette a hátralévő négy percet a válogatott, amely a végére meggyőző sikert aratott. Az utolsó percben Bognár állította be a végeredményt, 31–25-ös sikerével tornagyőztes lett a magyar csapat.

FELKÉSZÜLÉSI TORNA, PÁRIZS (FRANCIAORSZÁG) Második forduló Magyarország–Olaszország 31–25 (15–14) Magyarország: Győri, Merkovszki, Nagy B. (kapusok), Bálint, Bognár, Czakó, Dely, Draskovics, Gál, Határ, Holdosi, Kőhegyi, Papp B., Szász, Tóth P., Tóvizi, Vajda, Vetési. Szövetségi edző: Kárpáti Krisztián A korábbi mérkőzéseken: Első forduló: Magyarország–Egyiptom 29–27, Franciaország–Olaszország 22–23 Második forduló: Olaszország–Egyiptom 23–17, Franciaország–Magyarország 23–25 A további program: Október 27., szombat: Magyarország–Olaszország, 16; Franciaország–Egyiptom, 18.15