UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Vívás

2018-10-27 20:06

Tripla dupla a kardvívóknál

Kísértetiesen hasonló dobogókat láthatott, aki a szeptember végi versenyek után ezen a hétvégén is kilátogatott a kardvívók korosztályos Magyar–kupa-viadalára.

A vasasos Horváth Gergő volt a három duplázó egyike Forrás: hunfencing.hu
A vasasos Horváth Gergő volt a három duplázó egyike Forrás: hunfencing.hu
K. T. I. - utanpotlassport.hu A kadét- és a junior kardvívók közül hárman is megismételték szeptemberi sikerüket a korosztályos Magyar-kupában. A kadétoknál – akárcsak a szeptember végi fordulóban – ezúttal is a BVSC-s Szűcs Luca és a vasasos Horváth Gergő állhatott a dobogó legtetejére. Ráadásul mindketten klubtárssal találkoztak a fináléban. Szűcs Jankovics Annát múlta felül 15:6-ra, míg Horváth Szántó Zoltánt győzte le 15:9-re az aranyasszóban.

Kadet leány kard Magyar-kupa 1. Szűcs Luca (BVSC, edző: Bódy István), 2. Jankovics Anna (BVSC), 3. Keszei Kira (Vasas) és Missurai Pálma (GEAC), 5. Fenyősi Zita (Vasas) 6. Bata Édua (GEAC) és Beviz Dorottya (GEAC), 8. Simon Petronella (TFSE). Kadet fiú kard Magyar-kupa 1. Horváth Gergő (Vasas, edző: Ravasz Etele), 2. Szántó Zoltán (Vasas), 3. Fekete-Kovács Máté (KVSE) és Tóth Patrik (BVSC), 5. Baaken Solt (KVSE), 6. Engelbrecht Patrik (Vasas), 7. Illés Kornél (Vasas), 8. Hunyady Dániel (Vasas). (forrás: hunfencing.hu)

A junioroknál is összejött egy duplázás. A leányok között ismét csak a nyáron a Budapesti Honvédhoz igazolt Nagy Valentina volt a legjobb. Ráadásul maga a döntő is megismétlődött. Akárcsak egy hónapja, most is az egykori klubtárs, a BVSC színeiben versenyző Bérczy Dorottya volt Nagy ellenfele az aranyéremért. Maga a finálé a legutóbbinál (15:11) szorosabban alakult, a Honvéd kardvívója nagy csatában, 15:13-ra tudta megnyerni. A fiúknál szintén egy Nagy, az UTE-s Nagy Kristóf örülhetett, miután a döntőben legyőzte a nála két évvel idősebb György Tamást. Az azonosságot a legutóbbi forduló, s a mostani között György második helye jelentette – négy héttel ezelőtt viszont a BVSC-s Urbán Tamással szemben maradt alul a fináléban. Csekély vigasz számára, hogy ezúttal az újpesti klubon belül maradt az aranyérem… Sőt mi több, a négyből három érem is a lila-fehérek vitrinjébe vándorolt, a dobogóra ugyanis Kaiser Balázs is felfért az UTE-ból.

Junior leány kard Magyar-kupa 1. Nagy Valentina (Honvéd, edző: Ravasz Etele), 2. Bérczy Dorottya (BVSC), 3. Szűcs Luca (BVSC) és Széplaki Virág (UTE), 5. Keszei Kira (Vasas), 6. Koós Gréta (Kárpáti), 7. Battai Sugár Katinka (TFSE), 8. Fenyősi Zita (Vasas). Junior fiú kard Magyar-kupa 1. Nagy Kristóf (UTE), 2. György Lehel (UTE), 3. Kaiser Balázs (UTE) és Frőhlich Bálint (BVSC), 5. Kozmanovics Gábor (UTE), 6. Urbán Tamás (BVSC), 7. Noseda Szabolcs (DVSZ), 8. Szlama Vilmos (DVSZ).

További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.