UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2018-10-30 15:40

Épül a csapat

Szerbiai túrával nyitotta nemzetközi szereplését a fiú serdülő kézilabda-válogatott. Kopornyik Zsolt együttese a macedónokat simán legyőzte, a házigazdáktól egy góllal kikapott. A szövetségi edzőt az első közös szereplésről, a tanulságokról és a közelgő feladatokról kérdeztük.

B. V. – utanpotlassport.huAz első felkészülési mérkőzésein esett át hétvégén a fiú serdülő kézilabda-válogatott. Kopornyik Zsolt együttese a múlt évad után, amikor a játékosok kiválasztásán volt a hangsúly, immár első „éles” szezonjára készül, amelynek a végén nyáron a nyílt Európa-bajnokságon vesz részt.

Kopornyik Zsolt szeretné, ha játékosai szoknák a nemzetközi közeget Fotó: Rosta Tibor
Kopornyik Zsolt szeretné, ha játékosai szoknák a nemzetközi közeget Fotó: Rosta Tibor
Az U17-es válogatott felkészülési meccseket játszott déli szomszédunkban: az első találkozón a macedón együttest győzte le 37–22-re, míg a másodikon a házigazdától kapott ki 23–22-re. A szövetségi edző szerint hasznos napokat töltöttek Szerbiában. „Az első év a kiválasztásé volt, rengeteg játékost megnéztünk, most szeptembertől kezdődött a komolyabb szakmai munka. Fel szeretnénk mérni, hol tart a társaság a nemzetközi mezőnyben. Az első meccsen a macedónok ellen igyekeztük a saját játékunkat játszani, a fiúknak át kellett esniük a tűzkeresztségen, próbáltuk levenni róluk a terhet, mert nem egyszerű először címeres mezben pályára lépni, de végül sima győzelemmel zártunk. A második találkozón a fizikailag lényegesen erősebb szerbekkel csaptunk össze, és egygólos mérkőzésen szenvedtünk vereséget. Nem lehetünk elégedetlenek.” Kopornyik szerint a másfél hét múlva kezdődő kecskeméti Olimpiai Reménységek Versenye előtt fontos volt, hogy pályára lépjen a csapat. Bár a négycsapatos viadalon (magyar, lengyel, cseh, szlovák) sem az elért helyezés lesz a legfontosabb. „Semmiképpen nem szeretnénk hajszolni az eredményeket, a legfontosabb, hogy minél több mérkőzést játszunk. Részint, hogy információt kapjunk a játékosokról, de még fontosabb, hogy szokják a nemzetközi légkört, az ott elvárható szintet. Építjük a csapatot, célunk, hogy a következő évadra, amikor már hivatalos világversenyen veszünk részt, kész gárdánk legyen.” Az ORV után sem áll meg az élet, több tornán szerepel majd a csapat a 2018/19-es évadban, amelyet a már említett nyári nyílt Európa-bajnokság koronáz meg.

FIÚ SERDÜLŐ FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK: Magyarország – Macedónia 37-22 (17-9) Magyarország: Lakatos K., Temesvári G. 2, Ilic Z. 3, Palasics K., Papp T. 4, Hutvagner Á. 1, Kaiser B., Klucsik M. 1, Markovics P. 4, Igali G. 1, Kovács D. 2, Fazekas G. 3, Bakos B. 3, Bodócs M., Karai M., Lukács P. 4, Czakó Á., Nkousa D. 2, Ónodi M. 7. Szövetségi edző: Kopornyik Zsolt Szerbia – Magyarország 23-22 (10-12) Magyarország: Lakatos K., Lukács P. 1, Kovács D. 3, Temesvári G., Ilic Z. 1, Palasics K., Papp T. 1, Hutvagner Á., Kaiser B., Klucsik M. 1, Markovics P. 1, Igali G., Fazekas G. 8, Bakos B., Bodócs M., Karai M. 1, Czakó Á., Nkousa D. 3, Ónodi M. 2. Szövetségi edző: Kopornyik Zsolt

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.