UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2018-10-30 13:42

Szántosi a legeredményesebb

Három korosztályban, mindkét nemben hirdettek győztest az orosházi országos újonc és serdülő asztalitenisz ranglistaversenyen. A legfiatalabbak között Lei Balázs és Molnár Kendra, az U13-as korosztályban Szántosi Dávid és Hudák Dorina, a serdülők, vagyis az U15-ösök mezőnyében pedig Huzsvár Erik és Adamik Csenge diadalmaskodott.

M. Sz.utanpotlassport.hu Hétvégén rendezték az orosházi országos asztalitenisz ranglistaversenyt, amelyen három korosztályban, mindkét nemben hirdettek győztes. A legidősebbek, vagyis a serdülők között ‒ ahogy megszokhattuk ‒ a harminckettes főtáblán tizenhat kiemelt versenyző szerepelt. A döntőbe a KSI SE pingpongosa, Huzsvár Erik és a pécsiek tehetsége, Balogh Bence jutott be. Mindketten magabiztosan teljesítettek az odáig vezető úton: két-két szettet vesztettek csupán. A finálé azonban nem hozott szoros összecsapást, Huzsvár kegyelmet nem ismerve 3:0-ra diadalmaskodott. A 15 éves fiú és klubtársa, Straubinger Balázs ugyanakkor a páros versenyben némi meglepetésre kikapott az elődöntőben a végül aranyérmet szerző Szántosi Dávid, Kizakisz Georgisz Nikolaosz duótól, amely a végső csatában a Balogh Bence, Újvári Máté kettőst múlta felül 3:1 arányban.

A szarvasi Szántosi Dávid volt a legeredményesebb versenyző az orosházi országos ranglistaversenyen Fotó: Hegedűs Éva
A szarvasi Szántosi Dávid volt a legeredményesebb versenyző az orosházi országos ranglistaversenyen Fotó: Hegedűs Éva
Az U15-ös leányok mezőnyében két serdülőválogatott asztaliteniszező vívta az aranycsatát: Adamik Csenge és Tanács Nóra. Nem is akármilyen izgalmak közepette, ugyanis az első két szettet  Adamik nyerte viszonylag könnyedén, Tanács azonban egyenlíteni tudott. Aztán a végjátékra a tataiak tehetsége összekapta magát, és 11:8-ra behúzta a döntő szettet, ezzel megszerezve az aranyérmet. Az ezüst Tanácsé, a bronz Laskai Íriszé lett. Érdekesen alakult a páros verseny is, hiszen Tanács és Lei Eszter már a nyolcaddöntőben, míg Adamik és Jankus Dóra a negyeddöntőben búcsúzott. A győzelmet a Pad Franciska, Laskai Írisz duó szerezte meg, miután 3:2-re felülmúlta a fináléban az orosházi Varga Bernadett, Balogh Ágnes kettőst. A serdülő fiúk páros versenyében diadalmaskodó Szántosi Dávid és Kizakisz Georgisz Nikolaosz játszotta a döntőt az U13-asok között. Szántosinak lényegesen nehezebb sorsolása volt, hiszen a fináléig vezető úton megmérkőzött az utóbbi időben remekül teljesítő Lei Balázzsal és a végül bronzérmet szerző Cseri Ádámmal is. Nem okozott neki nehézséget a Yorgos SE tehetsége sem: 3:0-ra megnyerte az aranycsatát. A leányok csatájában szoros ütközeteket vívtak a versenyzők. Végül „hazai”, orosházi siker született, ugyanis Hudák Dorina nyakába került a legfényesebb érem. Ádám Flóra a dobogó második, Czeglédi Dorka pedig a harmadik fokára állhatott fel. A legfiatalabb mezőnyében a fiúk között Lei Balázs, a leányoknál pedig Molnár Kendra hódította el az aranyérmet.

OROSHÁZI ORSZÁGOS RANGLISTAVERSENY EREDMÉNYEI Fiúk. U15 egyes: 1. Huzsvár Erik (KSI SE), 2. Balogh Bence (Pécsi Egyetemi Atlétikai Club), 3. Szántosi Dávid (Szarvasi Körös ASE) U15 páros: 1. Szántosi Dávid, Kizakisz Georgisz Nikolaosz (Szarvasi Körös ASE, Yorgos SE); 2. Balogh Bence, Újvári Máté (Pécsi Egyetemi Atlétikai Club, KSI SE); 3. Huzsvár Erik, Straubinger Balázs (KSI SE) és Krebs Levente, Fehér Balázs (BVSC-Zugló) U13: 1. Szántosi Dávid (Szarvasi Körös ASE), 2. Kizakisz Georgisz Nikolaosz (Yorgos SE), 3. Cseri Ádám (BVSC-Zugló) U11: 1. Lei Balázs (Ambrus Asztalitenisz Akadémia), 2. Cseri Ádám (BVSC-Zugló) 3. Varga Botond Zoltán (Magyar-Kínai Asztalitenisz Club) és Pálos Gergő (Mohácsi Torna Egylet 1888) Leányok. U15 egyes: 1. Adamik Csenge (Tatai Atlétikai Club), 2. Tanács Nóra (Ambrus Asztalitenisz Akadémia), 3. Laskai Írisz (Női Asztalitenisz Club Nyíregyháza) U15 páros: 1. Laskai Írisz, Pad Franciska (Női Asztalitenisz Club Nyíregyháza, Ajkai Bányász Sportkör); 2. Varga Bernadett, Balogh Ágnes (ASE Orosháza); 3. Volentics Anna, Czeglédi Dorka (Városi Sportegyesület Dunakeszi, Statisztika PSC) és Pelyva Boglárka, Sztanó Krisztina (Asztalitenisz SK Szeged) U13: 1. Hudák Dorina (ASE Orosháza), 2. Ádám Flóra (Szekszárd Asztalitenisz Club), 3. Czeglédi Dorka (Statisztika PSC) U11: 1. Molnár Kendra (Statisztika PSC), 2. Jakab Orsolya (Statisztika PSC), 3. Molnár Liza (Szombathelyi Asztalitenisz Kör)

További korosztályos híreink ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.