UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2018-10-31 14:12

Jókor, jó helyen

Kitűnően kezdte az évadot a Győri ETO HC ifjúsági csapatának 16 éves játékosa, Karda Norbert. Olyannyira, hogy a kisalföldiek csatára vezeti a bajnokság góllövőlistáját. Beszélt az eddigi teljesítményéről, a győri klubról és nagy céljairól is.

B. V. – utanpotlassport.huTizennégy mérkőzésen huszonhat gólt szerzett, továbbá tizenöt gólpasszt osztott ki az U18-as jégkorongbajnokságban a Győri ETO HC 16 éves támadója, Karda Norbert. Az ötödik helyen álló kisalföldi csapat – párhuzamosan az U20-as gárdában is szereplő – csatára az ifjúsági liga első három meccsén nem talált a kapuba, utána viszont parádés formába lendült, és a góllövőlista élére került.

Karda Norbert nagyszerűen kezdte a szezont Győrben
Karda Norbert nagyszerűen kezdte a szezont Győrben
„Tökéletesen soha nem lehetek elégedett magammal, így most sem vagyok az. Persze jól indult a szezon, de a sok gól és assziszt nagyrészt a csapattársaimnak köszönhető, akik remekül szolgálnak ki a mérkőzéseken.” Persze huszonhat gól nem jöhet véletlenül. Edzői azt mondják róla, hogy minden jókor van jó helyen, ezért képes ennyiszer a kapuba találni. Ő maga is a góllövést tartja a legnagyobb erősségének. De vajon mi az, amiben a leginkább előre szeretne lépni a közeljövőben? „Tudom, szinte minden téren lehet fejlődni, azon vagyok, hogy így történjen. Elsősorban a védekezésben szeretnék javulni, hogy még inkább segítségére lehessek a csapatnak, amellyel az idén nagy céljaink vannak, hiszen a hazai és az osztrák bajnokságban is a rájátszásba szeretnénk kerülni.” Csakúgy, mint tavaly, amikor a győriek történetük során először jutottak be az EBJL-playoffba. Az emlékezetes sikerre Karda is szívesen emlékezett vissza. „Tavaly még csak feljátszó voltam, de éreztem, hogy fantasztikus az egység, ezért sikerülhetett. A klubnak és a városnak is fontos volt, bizonyítottuk, hogy képesek vagyunk jó eredményeket elérni, és jó irányba halad a győri jégkorong.” Az ígéretes csatár egyébként szintén jégkorongozó édesapja hatására kezdett hokizni, tizenkét évesen került Erdélyből a győri egyesülethez, ötödik szezonját kezdi a klubban, és remekül érzi magát. Példaképe az NHL-ben szereplő Toronto Maple Leafs szintén roppant gólerős támadója, Austin Matthews. „Továbbra is keményen fogok küzdeni, nagy célom, hogy bekerüljek a hazai rendezésű U18-as világbajnokságra készülő válogatott keretbe, bár tudom, ahhoz sokat kell még dolgoznom. A későbbiekben pedig egy felnőttcsapatban szeretnék bemutatkozni, akár itthon, akár külföldön, lehetőleg minél erősebb bajnokságban.” További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.