UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Sportlövészet

2018-10-31 11:56

Megkezdődött a légfegyveres szezon

A hétvégén rendezték a sportlövők légfegyveres Komárom-kupáját, amelyen három korosztályban álltak lőtábla elé az utánpótláskorú versenyzők. A 10 méteres légpisztolyos és légpuskás számokban egyaránt hirdettek győztest a serdülő-, ifjúsági és juniorkorosztályban.

M. Sz.utanpotlassport.hu Megkezdődött a légfegyveres szezon a sportlövők számára. Ráhangolódás céljából a hétvégén megrendezték a Komárom-kupát az utánpótláskorú és felnőtt versenyzők részére. Két számban ‒ 10 méteres légpisztoly és légpuska ‒ és három korosztályban (serdülő, ifjúsági és junior) mérték össze tudásukat a fiatalok.

Három utánpótlás-korosztályban hirdettek győztest a Komárom-kupán Forrás: MSSZ
Három utánpótlás-korosztályban hirdettek győztest a Komárom-kupán Forrás: MSSZ
A légpuskások mezőnyében 60 lövéses versenyben küzdöttek meg a nevezettek, ráadásul selejtezőt és döntőt is rendeztek számukra. A fiúk között nyolcan álltak lőtábla elé, az első helyet a Csepel Lövész Egylet tehetsége, Török Ferenc szerezte meg 246.7 körrel. Az ezüstérem az UTE kiválósága, Hammerl Soma nyakába került, aki mindössze öt tizeddel maradt el a győzteshez képest. A dobogó harmadik fokára a Vasas-APLE-ban pallérozódó Wittmann Péter állhatott fel 222.7-es eredménnyel. A leányok között népesebb volt a mezőny, a 11 résztvevő közül a Vasas-APLE fiataljai vívtak nagy csatát az aranyéremért. Végül Hurai Viktória diadalmaskodott 246.7 lőtt körrel, de ez az eredmény csak két tizeddel bizonyult jobbnak annál, mint amit a klubtárs Gáspár Lalita lőtt. A bronzot az UTE növendéke, Dénes Eszter zsebelte be. Kevésbé volt nagy létszám a junior légpisztolyos leányok között, csupán hárman mérették meg magukat. A végső sorrend a következőképpen alakult: az első helyet Somhegyi Edina (UTE), a másodikat Fehérvári Nikoletta (NYPLE), a harmadikat Kovács Gréta (NYPLE) szerezte meg.  Nagyobb volt a csata a fiúk mezőnyében, ketten is esélyesek voltak a végső győzelemre: a nyíregyházi Agárdy Vilmos és az újpesti Iszprávnik Péter. A várakozásoknak megfelelően kettejük között dőlt el az aranyérem sorsa, amit végül Agárdynak sikerült megszereznie 236.0-s teljesítményével, de Iszprávnik sem maradt el sokkal, ő 226.5-öt lőtt. A többi korosztály részletes eredményeit az alábbi linken találják.

A JUNIORKOROSZTÁLY EREDMÉNYEI (KOMÁROM-KUPA) 10 méteres légpuska. Fiúk: 1. Török Ferenc 246.7 (CSLE), 2. Hammerl Soma 246.2 (UTE), 3. Wittmann Péter 222.7 (VASAS) Leányok: 1. Hurai Viktória 246.7 (VASAS), 2. Gáspár Lalita 246.5 (VASAS), 3. Dénes Eszter 226.1 (UTE) 10 méteres légpisztoly. Fiúk: 1. Agárdy Vilmos 236.0 (NYPLE), 2. Iszprávnik Péter 226.5 (UTE), 3. Geier Dániel 204.2 (CSLE) Leányok: 1. Somhegyi Edina 220.6 (UTE), 2. Fehérvári Nikoletta 217.5 (NYPLE), 3. Kovács Gréta 192.7 (NYPLE)

További korosztályos híreink SPORTLÖVÉSZETBEN a sportági aloldalunkon.