UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Cselgáncs

2018-11-01 14:18

Érmekben bízva

Pénteken veszi kezdetét az U23-as cselgáncsozók Európa-bajnoksága a győri Audi Arénában. A várakozásokról a két szövetségi kapitánnyal beszélgettünk.

Krasznai Bence – utanpotlassport.hu  Pénteken kezdődik Győrött az U23-as cselgáncsozók Európa-bajnoksága, amelyre negyven ország több mint háromszáz sportolóját nevezték. A férfiak szövetségi kapitánya, Pánczél Gábor elmondta, hogy nehéz megítélni a verseny presztízsét, mivel nem lehet tudni, melyik ország mennyire veszi komolyan, milyen kvalitású versenyzőket indít.

Gercsák Szabinától (fehérben) érmet vár Toncs Péter szövetségi kapitány
Gercsák Szabinától (fehérben) érmet vár Toncs Péter szövetségi kapitány
„Az biztos, hogy mi kiemelten foglalkozunk vele. Különösen a férfiak miatt jó, hogy bevezették ezt a korcsoportot, mivel azok a dzsúdósok, akik esetleg a felnőttek között még nem elsőszámúak, tűzközelben maradhatnak, ezzel együtt képviselhetik az országot. A lemorzsolódást így valamelyest vissza lehetett szorítani” − vélekedett Pánczél oldalunknak. A magyar férfikeret ugyanakkor nagyon fiatal: négy még juniorkorú, valamint egy ifjúsági versenyző is tatamira léphet az Audi Arénában. Ennek megfelelően egy pontszerző hely a realitás a fiúkkal szemben. A magyar nők sokkal nagyobb erőt képviselnek, és a szakvezetés több éremben is bízhat. A 70 kilogrammos ifjúsági olimpiai bajnok Gercsák Szabina már a felnőttek között is volt harmadik kontinensviadalon, tehát a szövetségi kapitány, Toncs Péter joggal reménykedik abban, hogy Szabina Győrött is érmes lesz. Toncs az 52 kilós Pupp Rékától is dobogós helyezést vár, miután junior Európa-bajnokunk az idei felnőtt Európa-bajnokságon ötödik lett. Jól szerepelhet továbbá az ugyancsak junior kontinensbajnok Szigetvári Mercédesz (+78 kg), a junior Eb-bronzérmes Tóth Fanni (78 kg) és az ifjúsági Eb-harmadik Kárpáti Emese (+78 kg). Szerdán még úgy volt, hogy a nemrégiben ifjúsági olimpiai bajnoki címet szerző 63 kilogrammos Özbas Szofi is megméreti magát, ám betegség miatt vissza kellett lépnie a versenytől. „A lányok között abszolút kezelhető a mezőny. Szinte minden kategória jól járható. Úgy vélem, hogy két érem és egy pontszerző hely nem irreális célkitűzés” − foglalta össze Toncs Péter.

U23-AS EURÓPA-BAJNOKSÁG, GYŐR A magyar keret Férfiak  66 kg: Boros Bence 66 kg: Cseh Márk 81 kg: Tóth Benedek 81 kg: Gőz Roland 90 kg: Tóth Apor 90 kg: Veres Márton 100 kg: Vég Zsombor 100 kg: Árvai Péter +100 kg: Waczulik Richárd Nők 52 kg: Pupp Réka 52 kg: Kopasz Fanni 57 kg: Kovács Kitti 70 kg: Gercsák Szabina 70 kg: Lőrinc Renáta 78 kg: Tóth Fanni +78 kg: Szigetvári Mercédesz +78 kg: Kárpáti Emese

További korosztályos hírek CSELGÁNCSBAN a sportági aloldalunkon.