UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Cselgáncs

2018-11-03 19:26

Gercsák Szabina bronzérmes

A 70 kilogrammos ifjúsági világ- és olimpiai bajnok, junior vb-aranyérmes Gercsák Szabina harmadik lett a győri Audi Arénában zajló U23-as cselgáncs Európa-bajnokság második versenynapján.

Krasznai Bence – utanpotlassport.hu  Az ifjúsági világ- és olimpiai bajnok, junior vb-aranyérmes Gercsák Szabina a 70 kilogrammosok között lépett tatamira a győri U23-as Európa-bajnokság második versenynapján. Ahogyan azt a vezetőedző, Toncs Péter a megméretés előtt elmondta: mindenképpen érmet vártak Gercsáktól.

Gercsák Szabina (fehérben) bronzérmes lett az Audi Arénában
Gercsák Szabina (fehérben) bronzérmes lett az Audi Arénában
A 22 éves lány ennek eleget is tett, hiszen bronzérmet szerzett. Első mérkőzésén magabiztosan aratott diadalt az azeri Aida Bakisova felett, a negyeddöntőben ugyanakkor a német Sarah Maekelburg borsot tört az orra alá: a magyar egy wazari értékű akcióval vezetett, aztán zónaszéli − erősen megkérdőjelezhető − helyzetben a német meglepetésre leszorította. Gercsák így már csak a bronzban bízhatott; először a horvát Andela Violicot győzte le mindössze 1:25 perc alatt, majd a bronzcsatában a svájci Alina Lengweilerrel  szemben az aranypontban végül wazarival nyert. A nők vezetőedzője, Toncs Péter a verseny után elmondta, akár be is juthatott volna a döntőbe Szabina, ám elégedetlenek nem lehetünk, mivel az előzetesen kitűzött célt teljesítette. Szintén a 70 kilogrammosok között mérette meg magát Lőrinc Renáta, azonban az olasz Alessandra Prosdocimo elleni veresége a verseny végét jelentette neki. A két 81 kilós juniorválogatott fiú, Gőz Roland és Tóth Benedek is kipróbálta magát a három évvel idősebbek között. Mi több, mind a ketten meccset is tudtak nyerni; Roland a szlovén Aljaz Gostencniknek, míg Benedek az osztrák Adam Borchashvillinek állta útját. A két fiúnak azonban ezzel el is lőtte puskaporát, mivel a következő fordulóban alulmaradtak, s kiestek a további küzdelemből. A vezetőedző, Pánczél Gábor így vélekedett a teljesítményükről: „Rolandnak lehetett volna még egy meccse, és akkor pontszerző helyen zárhatott volna. Benne volt a pakliban, de nem lehet hibáztatni, mivel mindent megtett, amit tudott. Csakúgy, mint Benedek, aki a későbbi győztes grúz Vladimir Akalkatszkival nem bírt. Ez volt a realitás, szépen küzdöttek.” További korosztályos hírek CSELGÁNCSBAN a sportági aloldalunkon.