UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Birkózás

2018-11-03 18:01

Kevés induló, kevés izgalom

A budapesti felnőtt birkózó világbajnokságot követő első hazai verseny a junior kötöttfogású országos bajnokság volt, amit az ESMTK Birkózó Szakosztálya rendezett meg a pesterzsébeti Kruj Iván Sportcsarnokban.

Szőke Alex az eggyel nagyobbak között lett juniorbajnok
Szőke Alex az eggyel nagyobbak között lett juniorbajnok
Krasznai Bence − utanpotlassport.hu Az idei junior kötöttfogású országos bajnokságon a vártnál jóval kevesebben, mindössze hatvannyolcan léptek szőnyegre, így a tízből hat kategóriában az úgynevezett nordic system, vagy körmérkőzéses rendszer alapján dőlt el a bajnoki cím sorsa − írja a birkozoszov.hu Az idei korosztályos világversenyeken érmes birkózók közül a világ- és Európa-bajnoki bronzérmes, felnőtt-vb hetedik Váncza István, valamint az Eb-bronzérmes Lévai Tamás ezúttal nem lépett szőnyegre. Összecsapott viszont az idei junior Eb-ezüstérmes Szőke Alex és a junior vb-bronzérmes Vátzi Bálint, hiszen ezúttal már Szőke is a 97 kilogrammosok között versenyzett. A mérkőzés a súlycsoport döntője volt, ahol Szőke technikai tussal verte a fiatalabb Vátzit. A bajnoki címekből kettőt-kettőt nyert a Cegléd, a Dorog és az ESMTK, míg egy-egy jutott az Orosházának, a Pénzügyőrnek, a Ferencvárosnak és a BVSC-nek.

JUNIOR KÖTÖTTFOGÁSÚ ORSZÁGOS BAJNOKOK 55 kg: Rácz Richárd (Orosházi SBK, edző: Páli Sándor, Zsura János) 60 kg: Kecskeméti Krisztián (Ceglédi VSE, edző: Pap Ferenc, Pap Attila, Kovács Béla) 63 kg: Kecskeméti Ferenc (Ceglédi VSE, edző: Pap Ferenc, Pap Attila, Kovács Béla) 67 kg: Jász Márton (Pénzügyőr SE, edző: Hajdu Imre, Gulyás Zoltán, Bányi Olivér) 72 kg: Bak Gergely (FTC, edző: Fodor Zoltán, Módos Péter, Struhács György) 77 kg: Kismóni Móric (Dorogi NC, edző: Klányi János, Kismóni János, Struhács György) 82 kg: Takács István (BVSC-Ganz-Jászkisér, edző: Takács Ferenc, Struhács György, Módos Péter, Fodor Zoltán) 87 kg: Losonczi Dávid (ESMTK, edző: Losonczi Ottó, Kliment László, Zsitovoz Mikola) 97 kg: Szőke Alex (ESMTK, edző: Kliment László, Struhács György, Takács Ferenc, Zsitovoz Mikola) 130 kg: Vátzi Roland (Dorogi NC, edző: Klányi János, Kismóni János, Bacsa Ferenc, Struhács György, Takács Ferenc) Csapatpontverseny 1. Ceglédi VSE 2. Dorogi NC 3. ESMTK

Egyéb korosztályos hírek BIRKÓZÁSBAN a sportági aloldalunkon.