UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2018-11-10 18:56

Fordult a kocka

A Rátgéber Akadémia az első győzelmét szerezte meg, míg az Alba Fehérvár kosárlabdacsapata az első vereségét szenvedte el a székesfehérvári U20-as fiú EYBL-torna harmadik napján. A mieink jelenleg a középmezőnyben foglalnak helyet a kilenc együttesből álló mezőnyben.

M. Sz.utanpotlassport.hu Nagy feladat várt szombaton a Székesfehérváron zajló U20-as fiú EYBL-tornán résztvevő két magyar együttesre: a hazai környezetben játszó Alba Fehérvárra és a Rátgéber Akadémiára. A még veretlen székesfehérváriaknak a szintén vereség nélkül álló észt Tallinn gárdáját kellett felülmúlniuk, míg a nyeretlen pécsieknek az első diadal megszerzése volt a cél a Spanyol Kosárlabda Akadémia ellen.

Megszerezte első győzelmét a Rátgéber Akadémia a székesfehérvári U20-as EYBL-tornán Forrás: Alba Fehérvár
Megszerezte első győzelmét a Rátgéber Akadémia a székesfehérvári U20-as EYBL-tornán Forrás: Alba Fehérvár
Fordulatos mérkőzésen van túl a Rátgéber Akadémia korosztályos legénysége. A végletekig kiélezett párharcban többen remek teljesítményt nyújtottak, úgyhogy abszolút elégedett lehet játékosaival Mavrenski Ivica vezetőedző. Scherer Bálint harminckettő, a szerb Vanja Vukas pedig huszonegy pontot vállalt a kilencvenből. A túloldalon is volt persze kiemelkedő kosaras: a spanyol Pablo Rodrigo Fernandez De Heredia huszonhat, míg a gambiai Babacar Mbye huszonnégy ponttal segítette alakulatát, amely „csak” hetvenhat pontig jutott. A pécsiek a 90‒76-os sikernek köszönhetően kellő önbizalommal várhatják a franciák elleni vasárnapi rangadót. Az Alba Fehérvár együttesének viszont nem sikerült jól a szombati nap. Jesus Ramirez Corbacho fiai ugyanis nem bírtak el Tallinn városának  ‒ hozzá kell tennünk, nagyon erős ‒ akadémiájával. A TTU csapata az első napon éppen a pécsieket verte nagy különbséggel, és ma a székesfehérváriak sem bizonyultak számukra nagy falatnak. Az észtek végig kézben tartották a találkozót, s végül 68‒57-re diadalmaskodtak, ezzel továbbra is veretlenek a London United és az Afrikai NBA Akadémia együttese mellett. Az Albára vasárnap a USK Prága vár majd.

Rátgéber Akadémia‒Spanyol Kosárlabda Akadémia 90‒76 (25‒29, 29‒14, 20‒22, 16‒11) Rátgéber Akadémia: Herger, Fekete 7 pont, Okoh 4, Vukas 21, Balaskó, Borsos, Horváth, Gogua 4, Nnaji 7, Scherer 32, Vad, Bálint 15 Spanyol KA: Moratilla 7 pont, Marin, Arribas, Lopez, Ugarte 3, Fernandez De Heredia 26, Cortes 6, Savicevic, Gail 9, Mbye 24, Nixon 1

TTU BA‒Alba Fehérvár 68‒57 (22‒16, 18‒15, 16‒10, 12‒16) TTU BA: Maemets, Lepp 19 pont, Allemann 18, Kasak 5, Neiland 5, Klamas 2, Kustov 2, Ponn, Paloots 8, Rando Rattasepp 2, Renno Rattasepp 3, Toomistu 4 Alba Fehérvár: Magda 1 pont, Udemezue 9, Kuttor 2, Lévi 9, Áment 2, Kass 18, Körmöczi 9, Gödör 1, Nagy, Góbi 6

További korosztályos híreink KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.