UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2018-11-11 15:31

Heten tizenkettőt

Sűrű hetük volt, már az ötödik fordulón is túl vannak a férfi felnőtt OB I-ben szereplő vízilabdázók. Az élvonal mezőnyében ismét akadtak eredményes utánpótláskorú játékosok, akik góljaikkal nagyban hozzájárultak csapatuk sikeréhez vagy helytállásához. A legtöbb találatot az UVSE fiataljai szerezték (szám szerint hatot), s külön öröm számukra, hogy együttesük 10‒9-es diadalt aratott a Tatabánya otthonában.

M. Sz. utanpotlassport.hu Lezajlott a felnőtt vízilabdázók OB I-es bajnokságának ötödik fordulója. A csapatok összesen hét mérkőzést játszottak, egyedül a DVSE‒PannErgy-MVLC-Miskolc találkozó maradt el. Ismét születtek várt és nem várt eredmények, de a tabellán jelenleg elfoglalt pozíciók az előzetes várakozásoknak megfelelnek.

A 17 éves Vigvári Vendel két góllal járult hozzá az UVSE sikeréhez a Tatabánya otthonában Fotó: Madar Dávid/MVLSZ
A 17 éves Vigvári Vendel két góllal járult hozzá az UVSE sikeréhez a Tatabánya otthonában Fotó: Madar Dávid/MVLSZ
Természetesen a szombati játéknapon is akadtak eredményes utánpótláskorú, vagyis 2000. január 1. után született játékosok, akiknek többsége az UVSE és a KSI SE együtteseiből került ki. Legtöbb találatot jegyző fiatalt nem tudunk kiemelni, mivel öten is pályáznak a címre: a margitszigetiek közül a 18 esztendős Baksa Benedek, Dala Döme és a 17 éves Vigvári Vendel, valamint a sportiskolások 2001-es születésű pólósa, Bóbis Botond és az egy évvel idősebb Schmölz Norman egyaránt két gólt jegyzett. Az UVSE a három fiatalnak is köszönhetően 10‒9-re legyőzte a Tatabánya együttesét, ami csoportjukban nagy bravúrnak számít. A KSI ezzel szemben 10‒6 arányban alulmaradt a Metalcom Szentes otthonában, de a tizenévesek öt találatukkal ‒ a 17 éves Bihácsi Bence is jegyzett egyet ‒ jó teljesítményt nyújtottak. Az AVUS ifjúsági világbajnokságot is megjárt játékosával, Ekler Bendegúzzal kiegészülve a hét utánpótláskorú vízilabdázó összesen tizenkétszer járt túl az ellenfél kapusának eszén.

Kaposvári VK‒VasasPlaket 7‒7 K: ‒ V: ‒ RB-Tatabánya‒UVSE 9‒10 T: ‒ U: Baksa Benedek (18) 2 gól, Dala Döme (18) 2 gól, Vigvári Vendel (17) 2 gól Szolnoki Dózsa‒A-HÍD-OSC-Újbuda 8‒10 Sz: ‒ Ú: ‒ ZF-Eger‒BHSE 11‒10 E: ‒ B: ‒ FTC-Telekom‒BVSC-Zugló 14‒6 F: ‒ B: ‒ AVUS‒PVSC-Mecsek Füszért 10‒7 A: Ekler Bendegúz (17) 1 gól P: ‒ Metalcom Szentes‒KSI SE 10‒6 Sz: ‒ K: Bóbis Botond (17) 2 gól, Schmölz Norman (18) 2 gól, Bihácsi Bence (17) 1 gól

További korosztályos híreink VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.