UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vívás

2018-11-11 21:10

Újabb bravúros bronz

Keszthelyi Zsomboré lett a harmadik egyéni bronzérem Budapesten. A csapatversenyeken is arattak váratlan győzelmeket a magyar tőr- és párbajtőrvívók a budapesti kadétkörversenyen, ám az éremcsatába ezúttal nem sikerült beleszólniuk. Fiú párbajtőrben egy ötödik és egy hatodik, fiú tőrben szintén egy hatodik helyezés jutott a válogatottaknak.

UP-info – utanpotlassport.hu A budapesti kadét európai körverseny zárónapján 224-en léptek pástra – ezzel összességében a három fegyvernemben 742-en(!) –, a legjobb 64 közé nem kevesebb, mint 16 magyar párbajtőröző került a rendkívül erős mezőnyben. Természetesen a folytatásban alaposan rostálódott a mezőny, a 32-be nyolcan jutottak be, a 16 közé hárman, a nyolcba pedig egyedül a békéscsabai Keszthelyi Zsombor.

Keszthelyi Zsombor harmadik lett Budapesten Forrás: hunfencing.hu
Keszthelyi Zsombor harmadik lett Budapesten Forrás: hunfencing.hu
A negyeddöntőben Galli Zsolt tanítványa egyetlen tussal, 15:14-re győzte le az orosz Rozkovot, az elődöntőben viszont az olasz Remondini 12:15-tel búcsúztatta a tehetséges magyart, és ezzel Keszhelyi bronzérmesként fejezte be a viadalt Azt már a nevezési csúcsot hozó egyéni tőrszámok után sejteni lehetett, hogy csapatban sem lesz kevés résztvevő. Végül egy híján 100, azaz 99 tőrcsapat lépett pástra a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban, majdnem azonos leosztásban – 50 fiú, 49 leány. Ilyen sem igen akadt mostanság, mind egyéniben, mind csapatban többen álltak rajthoz női tőrben, mint férfi párbajtőrben – pedig 36 válogatottjával utóbbi sem „panaszkodhat”. Magyar szempontból a szombati nap átlagosra sikerült. Legjobban a vártnak megfelelően a férfi párbajtőrözők szerepeltek. Az egyes csapat (Bálind Bence, Bartkó Levente, Kauker Dominik, Kó Benedek) a negyeddöntőben egyetlen tussal, 44:43-ra alulmaradt Ukrajnával szemben, így aztán az 5. helyért a második csapattal (Cseri Bence, Kovács Benedek, Kovács Dániel) vívtak. A testvérharcból az első válogatott került ki győztesen. Tőrben az egyéni után csapatban is a fiúk voltak eredményesebbek. A nyolcaddöntőben a Makk Domonkos, Mihályi Andor, Szemes Gergő, Tóth Gergely összeállítású, azaz a két pénteki egyéni bronzérmessel felálló csapat értékes győzelmet aratott az oroszok második válogatottja ellen, azonban a legerősebb orosz csapat jobbnak bizonyult. Az ötödik helyért jött az igazi bravúr: a mieink Olaszországot győzték le nagy csatában, és ezzel ötödikként zártak, míg a legjobb magyar női négyes a tizedik helyen végzett – tudósított a szövetség hivatalos honlapja.
Magyar dobogó, magyarok nélkül Forrás: hunfencing.hu
Magyar dobogó, magyarok nélkül Forrás: hunfencing.hu
A budapesti kadétversennyel párhuzamosan Franciaországban, Orléans-ban az év első felnőtt világkupa-viadalát tartották meg a női kardozók számára. A népes mezőnyben négy ifjúsági korú versenyzőnk indult, közülük az egy hónapja Buenos Airesben aranyérmet nyert Pusztai Liza szerepelt a legjobban, aki 188 indulóból 14. lett. A BVSC tehetségét a későbbi döntős, Ariceli Navarro győzte le a nyolcaddöntőben. A versenyt „egyébként” a korábbi kadét- és junior világ- és Európa-bajnokunk Márton Anna nyerte. További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.