- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Merész álom az érem

Krasznai Bence – utanpotlassport.hu [1]  A kanadai Markham városában megkezdődött a junior tollaslabdázók világbajnoksága, amelyen a két korosztályos Európa-bajnoki harmadikunk indul, Sándorházi Vivien hetedik, míg Madarász Réka tizenegyedik kiemeltként.

Sándorházi Vivien Fotó: Peter Nagy Photography [2]

Sándorházi Vivien  •  Fotó: Peter Nagy Photography

„A magyarok közül ennek a két lánynak lehet esélye labdába rúgni a vb-n, ezért úgy döntöttünk, csak ők utazzanak Kanadába” − mondta a Magyar Tollaslabda Szövetség elnöke, Csorba József.

„Abban lehetett bízni, hogy valamelyest gyengébb lesz a verseny a nemrégiben véget ért Buenos Aires-i ifjúsági olimpiai miatt, ám ez nincs így, mindenki elindul, aki számít” − vélekedett Csorba.

Mindkét fiatal kiemeltként lép pályára, így kedden méretik meg magukat először. Sándorházi ellenfele a Dél-afrikai Megan De Beer és a lengyel Joanna Podedworny meccs győztese lesz, míg Madarász a spanyol Ana Carbon és az indonéz Yasnita Enggira Setiawan párharc nyertesével méri össze tudását a 64-es táblán.

Az elnök szerint már az is hatalmas bravúr lenne, ha a valamelyik lány bejutna a legjobb nyolc közé, mivel a tollaslabda-nagyhatalmak: a kínaiak, a malájok, illetve a thaiok rendkívül erős delegációval érkeztek.

„Természetesen mindennél jobban szeretnénk azt, hogy kettejük közül valamelyikük éremmel térjen haza, azonban ez merész álom. Mi tökéletesen megelégednénk azzal, ha kihoznák magukból a legtöbbet. Az, hogy ez mire elég, már nem rajtuk múlik.”

Réka és Vivien párosban is bizonyítani szeretne: első ellenfelük a 128-as táblán a tajpeji kettős lesz. A szakember elmondta, hogy párosban különösen nehéz az ázsiaiakkal, általában rendkívül összeszokott egységeket vonultatnak fel, de azért bíznak abban, hogy sokáig tudnak menetelni a magyarok.

További korosztályos hírek TOLLASLABDÁBAN [3] a sportág aloldalunkon.