UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Szakszemmel

2018-11-12 14:00

Sportháromság: szentség vagy törés?

Aki bármilyen szereplőként valaha kapcsolatba került a sporttal, biztosan érdeklődéssel és hasznosan forgatja majd az olimpiai bajnok öttusázó, a jelenleg kommunikációs és motivációs trénerként tevékenykedő Mizsér Attila Sportháromság című könyvét. A ma a Magyar Sport Házában bemutatott kötet – amely az utanpotlassport.hu-t is működtető MediaBook Kiadó gondozásában jelent meg – az edző-szülő-versenyző kapcsolatrendszerben keletkező konfliktushelyzetek kezelésére ad hasznos, mindenki által elsajátítható ötleteket, tanácsokat.

Munkatársunktól – utanpotlassport.hu Az 1988-as szöuli olimpián – Fábián László és Martinek János társaként – csapatban aranyérmes, ötszörös világbajnok Mizsér Attila sportpályafutása befejezése után két évtizeden át a bankszakmában dolgozott, később kommunikációs és motivációs tréner lett, majd felsővezetői coach-ként 2014-ben megalapította az Apollo Consulting Kft.-t. A Budapest2024 nyári olimpiai pályázat sportigazgatója volt, trénerként pedig három éve tart edzőknek is közösségfejlesztő tréningeket. A Sportháromság című könyv – ahogyan ő maga fogalmazza meg – az üzleti szférában szerzett tapasztalatainak a sportedzői munkában hasznosítható tudásanyagát tartalmazza.

Sportharomsag11
Sportharomsag11
„Az ember egész nap kommunikál. Szavakkal, hanggal, testbeszéddel, mimikával. A kommunikáció nélkül elszigetelődnénk, az köt minket össze egymással. Hogy ez a kapocs milyen minőségű, az döntheti el, miképpen érezzük magunkat a bőrünkben. Ha jól tudunk kommunikálni, vagyis jó a kapocs, akkor elégedett és boldog életünk lehet. Ha rossz minőségű a kapocs, akkor nem érezzük jól magunkat és tele vagyunk rossz érzésekkel. Ha jobb életet akarunk, érdemes a kommunikációt gyakorolni és fejlődni! Ha edző vagy szülő vagy, akkor gyakorolnod kellene jól kommunikálni, mert a rád bízott gyerekekből és fiatalokból többet fogsz tudni kihozni. Ő is boldogabb lehet, te is boldogabb lehetsz” – írja a Magyar Sport Házában sportági vezetők és a sajtó képviselői előtt bemutatott kötet előszavában, s a 104 oldalas mű magához a kommunikációhoz, a feszült, konfliktusos helyzetekhez, azok fel- és megoldásaihoz szolgál praktikus javaslatokkal az edzők és a szülők számára egyaránt. A könnyed stílusban, ugyanakkor mély szakmaisággal megírt „kézikönyvben” megismerteti az olvasót a kommunikációs alapfogalmakkal és csatornákkal, azok jelentőségével; bemutatja a leghatásosabb konfliktuskezelési módokat; felvázolja az egyes szülői típusokat; receptet ad az edzőknek a különböző magatartásformájú apukákkal, anyukákkal történő kapcsolattartásra. Sportharomsag_cimlapA saját tapasztalataiból is származó példák sokaságán keresztül felidézett élethelyzetek nem egyszerűen olvasmányosak és érdekfeszítők, hanem nagyon is tanulságosak. Elgondolkodtatóak valamennyiünk számára, akik fiatalokkal foglalkozó edzők vagy szülők vagyunk: biztosan helyesen kommunikálunk?; van-e bennünk elegendő empátia?; vajon mindig a legfontosabb szereplő, a gyerek érdekében cselekszünk? A Sportháromság című kötet – melyet Fábián István grafikus tervezett és Teknős Miklós fotói illusztrálnak – könyvesbolti forgalomba nem kerül; azt az info@apolloconsulting vagy a [email protected] mailcímen lehet megrendelni 3150 forintos áron. További korosztályos hírek az utanpotlassport.hu-n.