UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2018-11-14 10:10

Apja után

Az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) történetének egyik legmagasabb játékosa, Manute Bol fia, Bol Bol bemutatkozott az NCAA-ben, és a látottak alapján lotteryben kelhet el jövő nyáron.

UP-info Bol Bol 1999-ben Szudánban született, ahonnan el kellett menekülnie a családjával együtt, akik 2001-ben kaptak menedékjogot az Egyesült Államokban. A fiú még középiskolás sem volt, amikor NCAA-s  ajánlatot kapott, a gimnáziumban viszont a legjobb egyetemi programok jelentkeztek be nála, többek között az Arizona, Kansas, Kentucky és a UCLA. Végül egy (kosárlabda szempontból) relatíve kisebb egyetemet, az Oregont választotta, ahol meg is történt a bemutatkozása: 23 ponttal, 12 lepattanóval és 4 blokkal zárt.

Manute Bol fia, Bol az NBA-be tart Forrás: NCAA
Manute Bol fia, Bol az NBA-be tart Forrás: NCAA
Bol Bol az ESPN által készített, 2018-as középiskolás végzősök rangsorában a 4. helyet foglalta el, center poszton az USA legjobb sztárjelöltjeként tartották számon. 2017-ben az utolsó rostán esett ki az U19-es világbajnokságra készülő válogatott keretéből, de az idén ott lehetett a „Nike Hoop Summiton", ahol a korosztályos amerikai csapat az állambeli középiskolában végzős, de külföldi játékosok együttesével csapott össze, és természetesen meghívták a „McDonalds" és „Jordan Brand Classic" tornára is. Manute Bol fia november 16-án tölti be a 19. életévét, de már most legalább 218 centiméter magas (egyes források szerint már 221 centi), azonban 2010-ben elhunyt édesapjával ellentétben szinte hibátlan a fizikai felépítése, elképesztően mobilis játékos, akinek jó a középtávolija és le tudja ütni a labdát is. A blokkoknál pedig le sem tagadhatná, kitől örökölte a tehetségét... További korosztályos híreink KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.