UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2018-11-14 14:00

Biztató szezonhajrá

Kovács Zsombor döntősként és a legjobb tíz között fejezte be a 2018-as idény utolsó előtti versenyét. A Schumacher Racing Team magyar pilótája bizakodó a szezonzáró előtt, és úgy érzi, egyértelműen előrelépett az idei esztendőben.

K.T.I./UP-info - utanpotlassport.hu A világbajnoki 20. helyezett Kovács Zsombor számára a nemzetközi, három fordulós WSK Final Cup jelenti az idény utolsó kihívását. A 16 esztendős gokartos pedig a lonatói hétvége után ezúttal még egyet előre tudott lépni. Laghiban nemcsak döntőbe került, hanem az erősebb gépekkel versenyző riválisok között 34 indulóból egészen a 10. helyig tudott előre törni. Ezzel összesítésben már a kupasorozat 13. helyén áll.

Kovács Zsombor 10. lett a szezon utolsó előtti versenyén Forrás: zsomborkovacs.com
Kovács Zsombor 10. lett a szezon utolsó előtti versenyén Forrás: zsomborkovacs.com
„Összességében az egész versenyünk úgy alakult, ahogy szerettük volna” – kezdte értékelését hivatalos honlapján a fiatal pilóta. „Beértünk a top tízbe és az időkkel is ott tudtunk lenni az élmezőnyben. Boldog vagyok, mert ezúttal nem kellett a mezőny közepén lévő ki-ki csatákban részt vennem, és még a technika ördögével sem kellett foglalkoznom.” A korábbi Forma–1-es pilóta, Ralf Schumacher által alapított Schumacher Racing Team színeiben versenyző magyar tehetség optimista a második kör után. „Bár a döntőben a gokart sem volt 100 százalékos, elégedett lehetek az eredménnyel. Bizakodó vagyok a jövőt illetően. A WSK Final Cup harmadik fordulója van hátra az idei szezonból. Szeretnék tovább javítani, de legalább újra a top tízbe kerülni. A maximumot fogom kihozni magamból!” – fogadkozott Kovács Zsombor. A sorozat utolsó állomásnak Olaszország, egész pontosan az Adria International Raceway ad otthont a november 24-25-ei hétvégén. További korosztályos hírek AUTÓSPORTBAN a sportági aloldalunkon.