UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2018-11-14 16:55

Kétszer KSI, egyszer FTC

Az ifjúsági, a serdülő és a gyermek vízilabda-bajnokságban egyaránt rangadót játszott szerdán a mindhárom fronton veretlen FTC-Telekom és a szintén vereség nélkül álló KSI SE a népligeti uszodában. A legfiatalabbak és legidősebbek küzdelmét a sportiskolások, a serdülők összecsapását a ferencvárosiak nyerték. Nincs már olyan klub, amely mindegyik utánpótlás-bajnokságban veretlen lenne.

M. Sz.utanpotlassport.hu Három fronton is rangadót játszottak szerdán az FTC-Telekom és a KSI SE korosztályos vízilabdázói a népligeti uszodában. A párharcok ‒ azon túl, hogy a bajnoki címre abszolút esélyes csapatok mérkőztek meg ‒ azért is voltak érdekes, mert hat forduló után már csak az említett két klub volt veretlen az ifjúsági-, a serdülő- és a gyermekbajnokságot tekintve is.

Kiválóan állta a sarat a KSI SE kapujában Grieszbacher Márk, akinek a jó teljesítménye elengedhetetlen volt az ifjúságiak sikeréhez Forrás: MVLSZ
Kiválóan állta a sarat a KSI SE kapujában Grieszbacher Márk, akinek a jó teljesítménye elengedhetetlen volt az ifjúságiak sikeréhez Forrás: MVLSZ
Legelőször a serdülők mérték össze tudásukat, igazán fordulatos találkozón. Az első negyed végén még a vendég sportiskolások vezettek, a „félidőre” azonban egyenlítettek a zöld-fehérek, s a rövid pihenő után át is vették a kezdeményezést, és fordítani tudtak. A végeredmény 8‒5 lett a hazaiak javára. Nem maradtak veretlenek azonban a ferencvárosiak sem, mivel a gyermekbajnokságban alulmaradtak Székely Bulcsú legénységével szemben. A mérkőzés szinte ugyanolyan a forgatókönyv alapján zajlott, mint az eggyel idősebbeké, csak ezúttal a KSI fordított. A tavalyi bajnokgárda 10‒7-re diadalmaskodott. A sokak által leginkább várt összecsapást természetesen az ifjúságiak játszották kora délelőtt. A találkozón a vezetőedzők ‒ Varga Dániel és Horváth János ‒ mellett a lelátókon is feltűntek nagy nevek, ugyanis a helyszínen követte végig az eseményeket ‒ többek között ‒ Benedek Tibor, Varga Tamás és Kemény Kristóf. Ranghoz illő fegyelemmel kezdődött a párharc, amelyen sokáig nem esett gól, ellenben többször eltalálták a felek a kapufát. Az első, szoros játékrész után azonban némileg átalakult a játék képe, és szép lassan felőrölte ellenfelét Horváth János legénysége. A meccset végül 9‒1-re nyerte meg a KSI SE alakulata. Egy dolog most már biztosan kijelenthető: nincs olyan klub, amely mindhárom bajnokságban veretlen lenne, de hosszú még az évad, úgyhogy bőven van esélyük javítani az együtteseknek. További korosztályos híreink VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.