- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Kétszer KSI, egyszer FTC

M. Sz. utanpotlassport.hu [1]Három fronton is rangadót játszottak szerdán az FTC-Telekom és a KSI SE korosztályos vízilabdázói a népligeti uszodában. A párharcok ‒ azon túl, hogy a bajnoki címre abszolút esélyes csapatok mérkőztek meg ‒ azért is voltak érdekes, mert hat forduló után már csak az említett két klub volt veretlen az ifjúsági-, a serdülő- és a gyermekbajnokságot tekintve is.

Kiválóan állta a sarat a KSI SE kapujában Grieszbacher Márk, akinek a jó teljesítménye elengedhetetlen volt az ifjúságiak sikeréhez Forrás: MVLSZ [2]

Remekül állta a sarat a KSI SE kapujában Grieszbacher Márk, akinek a kiváló teljesítménye elengedhetetlen volt az ifjúságiak sikeréhez  •  Forrás: MVLSZ

Legelőször a serdülők mérték össze tudásukat, igazán fordulatos találkozón. Az első negyed végén még a vendég sportiskolások vezettek, a „félidőre” azonban egyenlítettek a zöld-fehérek, s a rövid pihenő után át is vették a kezdeményezést, és fordítani tudtak. A végeredmény 8‒5 lett a hazaiak javára.

Nem maradtak veretlenek azonban a ferencvárosiak sem, mivel a gyermekbajnokságban alulmaradtak Székely Bulcsú legénységével szemben. A mérkőzés szinte ugyanolyan a forgatókönyv alapján zajlott, mint az eggyel idősebbeké, csak ezúttal a KSI fordított. A tavalyi bajnokgárda 10‒7-re diadalmaskodott.

A sokak által leginkább várt összecsapást természetesen az ifjúságiak játszották kora délelőtt. A találkozón a vezetőedzők ‒ Varga Dániel és Horváth János ‒ mellett a lelátókon is feltűntek nagy nevek, ugyanis a helyszínen követte végig az eseményeket ‒ többek között ‒ Benedek Tibor, Varga Tamás és Kemény Kristóf. Ranghoz illő fegyelemmel kezdődött a párharc, amelyen sokáig nem esett gól, ellenben többször eltalálták a felek a kapufát. Az első, szoros játékrész után azonban némileg átalakult a játék képe, és szép lassan felőrölte ellenfelét Horváth János legénysége. A meccset végül 9‒1-re nyerte meg a KSI SE alakulata.

Egy dolog most már biztosan kijelenthető: nincs olyan klub, amely mindhárom bajnokságban veretlen lenne, de hosszú még az évad, úgyhogy bőven van esélyük javítani az együtteseknek.

További korosztályos híreink VÍZILABDÁBAN [3] a sportági aloldalunkon.