UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Birkózás

2018-11-15 20:54

Háromból nulla

Az 55 kilogrammos kadétvilágbajnok, felnőtt Eb-bronzérmes Galambos Ramóna kikapott a bukaresti U23-as birkózó világbajnokság negyedik versenynapjának vigaszágán, így számára véget ért a megméretés.

Krasznai Bence − utanpotlassport.hu A magyar hölgyeknek nem sikerült meccset nyerniük a bukaresti U23-as birkózó világbajnokság negyedik versenynapján. A legnagyobb reményeket az 55 kilogrammos kadétvilágbajnok, felnőtt Eb-bronzérmes Galambos Ramónához lehetett fűzni, aki a vigaszágon folytathatta a megméretést, miután szerdán a negyeddöntőben szoros csatában alulmaradt a későbbi ezüstérmes kínai Dzsonling Ojujanggal szemben.

Galambos Ramóna minden tőle telhetőt megtett a bukaresti U23-as világbajnokságon, ám ez nem volt elegendő az éremhez
Galambos Ramóna minden tőle telhetőt megtett a bukaresti U23-as világbajnokságon, ám ez nem volt elegendő az éremhez
Ramóna ellenfele az orosz Marina Szimonjan volt, aki − Nagy Lajos vezetőedző elmondása szerint − meglepte őt. A mester a mérkőzés előtt óva intette Galambost, nehogy lábra támadjon, mivel abból a helyzetből Szimonjan könnyedén kontráz. A magyar lány ennek ellenére mégis beleesett ebbe a hibába, és 5−2-re kikapott – ezzel véget ért neki a vb. „Nem lehet azt mondani, hogy rosszul birkózott, mindent tőle telhetőt megtett − így Nagy. − Két nagyon erős ellenféltől szenvedett vereséget. Ramóna a kétezer-tizenhatos szombathelyi Európa-bajnokság óta nem igazán találja önmagát. Ugyanannyira motivált, ám a folyamatos sérülések hátráltatják. A kérdés az, hogy jelenlegi formája még mindig a felépülés utáni hullámvölgy-e, vagy pedig már beérték őt a többiek. Abban viszont biztos vagyok, hogy jövőre eggyel feljebbi kategóriában kellene bizonyítania.” Az 57 kilogrammosok mezőnyében próbált szerencsét az idei budapesti felnőtt-világbajnokság résztvevője, Dollák Tamara, aki rögtön az első párharcán technikai tussal (10−0) kikapott a kanadai Alexandria Towntól. A kanadai meglepően simán verekedte be magát a fináléba, így Tamara pénteken a vigaszágon folytathatja az azeri Aljona Kolesznik ellen. „Tamara akár meglepetést is okozhat, mert az azeri lány szerintem közel sincs csúcsformában” − mondta Nagy. A 62 kilós Felhő Viktóriának a svéd Olivia Henningsson jelentette a végállomást, akitől 10−0-ás vereséget szenvedett.

U23-AS VILÁGBAJNOKSÁG, BUKAREST Női szakág, 2. programcsomag A magyar szereplők 57 kg (15 induló): Dollák Tamara (Újpesti TE), 62 kg (19 induló): Felhő Viktória (Kiskunhalasi BC) Selejtezők. 57 kg: Alexandria Town (kanadai)–Dollák Tamara 10-0, 62 kg: Olivia Henningsson (svéd)–Felhő Viktória 10-0 Vigaszág. 55 kg: Marina Szimonjan (orosz)

Amit eddig írtunk a vébéről Nagy célokkal Bukarestbe Négy kieső Török Zsolt döntős! Egyéb korosztályos hírek BIRKÓZÁSBAN a sportági aloldalunkon.