UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2018-11-17 11:54

Győzelem emberhátrányban

Bravúros sikerrel zárta az évet az Európa-bajnoki selejtezőkön remeklő U19-es labdarúgó-válogatottunk. Németh Antal együttese felkészülési mérkőzésen az olaszokat győzte le 3−2-re Recanatiban, annak ellenére, hogy szinte az egész második félidőt emberhátrányban játszotta végig.

L.S. - utanpotlassport.huSikeres őszt tudhat maga mögött U19-es labdarúgó-válogatottunk, amely veretlenül, csoportelsőként jutott az Európa-bajnoki elitkörbe. Az U17-es együtteshez hasonlóan, Németh Antal tanítványai is lejátszották a héten idei utolsó felkészülési mérkőzésüket, mégpedig Olaszországban. A Recanatiban rendezett találkozón nem várt egyszerű feladat a mieinkre, a két együttes találkozott már az idén, és akkor az olaszok 1−0-s sikernek örülhettek. Nos, hamar biztossá vált, hogy ezúttal nem ússza meg kapott gól nélkül a házigazda, Kiss Tamás góljával  ugyanis már a második percben előnybe került a magyar csapat (0−1). A gyors találatot helyzetek igen, újabb gól azonban nem követte, így elégedetten vonulhatott szünetre a Németh-csapat.

Szoboszlai Dominik újabb szabadrúgásgólt szerzett Fotó: mlsz.hu
Szoboszlai Dominik újabb szabadrúgásgólt szerzett Fotó: mlsz.hu
A fordulás vészjósló fordulatot hozott, a 47. percben Zeke Márió megkapta második sárga lapját, így szinte a teljes második félidőt emberhátrányban futballozta végig együttesünk. A felbátorodott olaszok Portanova révén hamar egyenlítettek (1−1), de Szoboszlai Dominik szabadrúgásával visszavettük a vezetést (1−2). Sőt, Schön Szabolcs találatával már kettőre nőtt az előnyünk (1−3), érett a bravúr.  A hajrában ugyan Riccardi góljával szépítettek az itáliaiak (2−3), de U19-es válogatottunk végül remek győzelmet aratott az igen erős rivális ellen. „Nagy odaadással és akarattal játszott a csapat, megérdemelten nyerte meg a mérkőzést. A kiállítás felborította terveinket, de jól reagáltunk a megváltozott helyzetre, veszélyesen kontráztunk. Védekezésünk végig stabil volt, a támadásba átmenetekben pedig sokat léptünk előre, akár még több gólt is szerezhettünk volna. Voltak azért hibáink, két elkerülhető gólt kaptunk, de összességében jár a gratuláció a játékosoknak, mert szép győzelemmel fejelték meg az Eb-selejtezős továbbjutást. Szeretném megköszönni a stábtagoknak az egész éves munkát, mindannyian rengeteget tettek hozzá a csapat sikeres őszéhez” – értékelt a szövetség honlapjának Németh Antal.

Olaszország−Magyarország 2−3 (0−1) Magyarország: Kovács Péter − Kovács Krisztián, Mocsi Attila, Csóka Dániel (Bolla Gergő, 46.), Zeke Márió − Bokros Szilárd (Torvund Alexander, 86.), Csonka András, Szoboszlai Dominik (Szendrei Norbert, 86.) − Kiss Tamás (Molnár Dominik, 48.), Bencze Márk (Timári Norman, 63.), Szerető Krisztofer (Schön Szabolcs, 62.)

További korosztályos híreink LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.