UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2018-11-17 10:48

Megvan az első

Megszerezte első győzelmét a hazai felnőttélvonalban a 2018/19-es évadban a Vasas Akadémia női csapata. Az együttes korosztályos válogatott játékosa, a 17 éves Varga Alíz nyilatkozott a bb1.hu-nak a ceglédi sikerről és a felnőttbajnokság nehézségeiről.

UP-info Az elmúlt évadokban is jellemző volt a Vasas Akadémia élvonalbeli női csapatára, hogy sok fiatal játékosnak ad lehetőséget a bizonyításra, ám a most futó szezonban erre még egy lapáttal rátettek a piros-kékek, és nem egészen 19-es (18.94) átlagéletkorral a legfiatalabb együttesként szerepelnek a bajnoki mezőnyben. A Vasas már a negyedik körben, az újonc NKE Csata elleni találkozón is közel járt az első győzelem megszerzéséhez, ám erre végül egy héttel később, a Cegléd elleni idegenbeli meccsen került sor, Földi Attila csapata magabiztosan, 89-71-re nyert.

A Vasas Akadémia csapata Cegléden szerezte meg az első győzelmét a mostani évadban Forrás: beac.hu
A Vasas Akadémia csapata Cegléden szerezte meg az első győzelmét a mostani évadban Forrás: beac.hu
Minek köszönhették az áttörést jelentő sikert? Erre a pasarétiek játékosa, Varga Alíz adott választ a bb1.hu-nak. „Úgy utaztunk Ceglédre, hogy mindenképpen meg akarjuk szerezni az első győzelmünket. Külön bizakodásra adott okot a Csata elleni előző meccsünk, amelyen ez már majdnem összejött” – kezdte Varga, aki a legutóbb 23 perc alatt hét ponttal, három lepattanóval és két asziszttal segítette csapatát. – Cegléden végre sikerült nyernünk, hatalmas győzelem volt, mindenki a maximumot nyújtotta, nagyon örültünk a meccs után. A szezon elején több hiányzónk volt, úgy gondolom, mostanra már összeszokott a csapat. Most érett be a sok munka eredménye, ennek köszönhetően tudtunk ilyen jó meccset játszani.” A korosztályos válogatott játékos hozzátette, természetesen a munka a válogatott szünet alatt sem áll le, továbbra is nagyon keményen készül a csapat, hiszen fontos meccsekkel folytatódik a bajnokság. „Bizonyítanunk kell ezeken a találkozókon, már csak azért is, hogy a Cegléd elleni győzelmünk még jobban felértékelődjön, na meg azért, mert a végső célunk pedig, hogy a legjobb nyolc csapat közé kerüljünk. Legközelebb az MTK Budapest ellen játszunk, újabb idegenbeli sikerrel szeretnénk folytatni a sorozatot. Két hetünk lesz a felkészülésre, szóval biztos vagyok benne, alaposan kielemezzük a kék-fehéreket.” A tizenhét éves kosaras elmondta, a liga legfiatalabb csapataként továbbra is minden egyes meccsen nehéz dolguk van a pályán, hiszen nagyon sok rutinos játékossal találják szemben magukat. „Hatalmas feladat ez számunkra hétről hétre, de minden egyes percet élvezünk, amit a pályán tölthetünk” – zárta Varga Alíz. További korosztályos híreink KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.