UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2018-11-19 08:06

Győztes debütálás

„Felbecsülhetetlen érzés, hogy ott lehettem, ahova kiskorom óta vágytam” – mondta a Fehérvár AV19 19 éves csatára, Madácsi Benedek, aki szombaton a Dornbirn elleni hazai mérkőzésen mutatkozott be az EBEL-ben. Az pedig már csak hab a tortán, hogy 0–2-ről fordítva 3–2-re nyert a Volán.

B. V./UP-infoParádés győzelmet aratott szombaton este hazai pályán a Fehérvár AV19 együttese az EBEL-ben. Amellett, hogy az ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban rendezett találkozón megszületett a liga történetének huszonötezredik gólja, a székesfehérváriak 0–2-ról, az utolsó harmadban hármat ütve fordítottak a Dornbirn ellen.

Madácsi Benedeknek gyerekkori álma vált valóra az EBEL-bemutatkozással Fotó: Soós Attila/Fehérvár AV19
Madácsi Benedeknek gyerekkori álma vált valóra az EBEL-bemutatkozással Fotó: Soós Attila/Fehérvár AV19
Az együttes 19 éves csatárának, a többnyire az Erste Ligás Fehérvári Titánok gárdájában szereplő Madácsi Benedeknek különösen emlékezetes marad a találkozó, hiszen élete első bajnokiját játszotta az osztrák felnőttélvonalban. A 2008 óta a székesfehérvári klub kötelékébe tartozó játékos egy nappal az összecsapás előtt tudta meg, hogy bemutatkozhat a nagycsapatban. „A pénteki, Ferencváros elleni Erste Liga-mérkőzés után szólt a vezetőedző, Kiss Dávid, hogy szombaton lehetőséget fogok kapni az EBEL-együttesben. Gyerekkorom óta a fehérvári klub játékosa vagyok, egy álmom valósult meg ezzel, izgalommal telve vártam a mérkőzést” – nyilatkozta Madácsi a klub honlapjának. A korosztályos válogatott támadó elmondta: a játékosok és az edzők is szeretettel, rengeteg segítséggel fogadták őt az EBEL-csapatban, na és persze óriási megtiszteltetés volt neki, hogy a hazai élvonalban szereplő együttesből rá esett a szakvezetés választása. És ha már megkapta a lehetőséget, nem is okozott csalódást. „Úgy érzem, az elvárásoknak megfelelően szerepeltem a jégen. Remélem, lesz még lehetőségem arra, hogy újra pályára lépjek EBEL-mérkőzésen, azonban azt is tudom, hogy a Fehérvári Titánok csapatának tagjaként az Erste Ligában, sőt juniorkorúként az U20-as együttesben is várnak rám még feladatok. Több van bennem, és ezt szeretném minden fronton megmutatni.” A fiatal játékos amellett, hogy megtapasztalhatta a magasabb szintet, tempót, átérezhette a pazar atmoszférát, amelyet a székesfehérvári közönség az EBEL-mérkőzéseken teremt. „Nem tudok szó nélkül elmenni a szurkolók mellett: telt ház előtt olyan energialöketet kap az ember a drukkerektől, amit addig elképzelni sem tudtam. Nagyon sok biztató szót kaptam mind tőlük, mind pedig ismerősöktől a mérkőzés után, ez a jövőre nézve nagy motivációt jelent számomra, mindegy melyik ligában lépek jégre. Az pedig, hogy szombaton játszhattam, bizonyíték arra, hogy a befektetett munka és áldozat meghozza a gyümölcsét. Felbecsülhetetlen érzés, hogy ott lehettem, ahova kiskorom óta vágytam.” A teljes interjút ITT olvashatják el. További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.