UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2018-11-19 11:00

Kevés meccs, kevés gól

Öt mérkőzésen tizenkilenc gólt szereztek az elmúlt héten az utánpótláskorú, azaz 1998. január 1. után született játékosok a kézilabda NB I-ben. A fiatalok így „negatív rekordot” értek el a lejátszott mérkőzések és a találatok tekintetében is. A legeredményesebb ezúttal a váciak 19 éves irányítója, Lakatos Rita volt, hét góllal.

B. V. – utanpotlassport.huAz elmúlt hetekben hozzászokhattunk, hogy szórják a gólokat az utánpótláskorú játékosok a felnőttek között a kézilabda NB I-ben. A legutóbbi forduló azonban kivétel ebből a szempontból, hiszen mindössze 19-szer találtak be a fiatalok, igaz, csupán öt mérkőzést rendeztek az utóbbi napokban a hazai elsőosztályban.

Lakatos Rita hét gólt szerzett az MTK elleni idegenbeli meccsen Forrás: Váci NKSE
Lakatos Rita hét gólt szerzett az MTK elleni idegenbeli meccsen Forrás: Váci NKSE
A lányok közül a váciak nemrégiben Norvégiából visszatérő 19 éves játékosa, Lakatos Rita teljesített kiemelkedően. A 19 éves junior-világbajnok irányító láthatóan hamar felvette újra a hazai NB I ritmusát, és hét góljával csapata vezére volt az MTK Budapest elleni bajnokin, amelyet a vártnál szorosabban, csak 25–24-re nyert meg a Pest megyei alakulat. A másik oldalon Bánfai Kíra (18) és Stranigg Zsófia (18) egy-egy gólt szerzett, míg kétszer talált be az Alba Fehérvár ellen a felnőttválogatott Európa-bajnoki keretébe bekerülő 19 esztendős, szintén junior vb-aranyérmes Tóvizi Petra is. A fiúk között csakúgy, mint egy héttel korábban, a gyöngyösiek 20 éves irányítója, Ubornyák Dávid volt a legeredményesebb. A korosztályos válogatott játékos a Pick Szeged elleni idegenbeli találkozón sem vett vissza a lendületből, ezúttal négyet lőtt, miközben a csapatból egyszer villant a 17 esztendős Gráf Martin is. A magára találó – hétközi győzelem az NB I-ben és a Bajnokok Ligájában is – Telekom Veszprém gárdájában két góllal mutatkozott be a korosztályos strandválogatottal a Buenos Aires-i ifjúsági olimpiát is megjárt 18 éves Hornyák Bence.

AZ NB I ELMÚLT JÁTÉKHETÉNEK UTÁNPÓTLÁSKORÚ GÓLSZERZŐI: Férfiak: Telekom Veszprém–Komló 40–20 V: Hornyák Bence (18 éves) 2 gól K: - MOL-Pick Szeged–B.Braun Gyöngyös 38–29 Sz: - Gy: Ubornyák Dávid (20) 4, Gráf Martin (17) 1 Nők: Alba Fehérvár KC–DVSC 30–26 F: - D: Tóvizi Petra (19) 2 Békéscsabai NKSE–Eger 28–29 B: - E: Bocsi Szonja (20) 1 MTK Budapest–Váci NKSE 24–25 M: Bánfai Kíra (18) 1, Stranigg Zsófia (18) 1 V: Lakatos Rita (19) 7

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.