UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2018-11-21 08:22

Egy lépés a tavasz

Az utolsó mérkőzésre készülnek Európa U19-es aranyérmesei az UEFA Ifjúsági Liga bajnoki ágán. Az újévben a legjobb nyolc együttes csatlakozik a Bajnokok Ligája-ágról továbbjutó csapatokhoz, és megkezdődik a sorozat összevont egyenes kieséses szakasza.

L.S. - utanpotlassport.huEgy esztendővel ezelőtt a kelet-európai együttesek térnyeréséről írtunk az UEFA Ifjúsági Liga kapcsán. Akkor a bivalyerős orosz bajnok Krasznodar mellett a bosnyák Zseljezsnicsar, a szerb Brodarac és a szlovák Nyitra is megélte a tavaszt − ezúttal az őszi párharcok sokkal inkább igazolják a papírformát.

Sima győzelmet aratott a Chelsea az Elfsborg otthonában Fotó: uefa.com
Sima győzelmet aratott a Chelsea az Elfsborg otthonában Fotó: uefa.com
Egy hét múlva következnek a bajnoki ág második fordulójának visszavágói, a tét a februári folytatás. Az idei szezon akár a posztszovjet országokról is szólhatna, de az Illés Akadémia-Haladást az első fordulóban búcsúztató FK Minszk mellett az azeri Gabala, illetve a kazah Asztana sem tudta győzelemmel kezdeni párharcát. Nem úgy a Chelsea, amely abszolút kilóg a csapatok sorából, ám miután a nyugat-londoniak felnőttcsapata az idén nem jutott be a Bajnokok Ligájába, az U19-es aranyérmes csapat a bajnoki ágon kénytelen vitézkedni. Teljesen nyílt maradt a Sigma Olomouc és a Maccabi Tel-Aviv összecsapása, miután Csehországban 1−1-es döntetlen született, csakúgy, mint az Anderlecht−Dinamo Kijev párosítás első felvonásán. Nehéz helyzetbe került azonban a Baselt egy körrel ezelőtt búcsúztató skót Hamilton, illetve a török aranyérmes Altinordu. A visszavágókat november 27-28-án rendezik.

UEFA IFJÚSÁGI LIGA, BAJNOKI ÁG (2. FORDULÓ) A első mérkőzések végeredménye Anderlecht (belga)−Dinamo Kijev (ukrán) 1−1 Midtjylland (dán)−Hamilton (skót) 2−0 Altinordu (török)−Montpellier (francia) 2−4 Elfsborg (svéd)−Chelsea (angol) 0−3 PAOK (görög)−FK Minszk (fehérorosz) 2−1 Gabala (azeri)−Hertha (német) 1−3 Asztana (kazah)−Dinamo Zagreb (horvát) 1−1 Sigma Olomouc (cseh)−Maccabi Tel Aviv (izraeli) 1−1

További korosztályos híreink LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.