UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2018-11-22 21:20

Kötelező győzelem

Nagy a harc a leány junior kosárlabda-bajnokság A-csoportjában, ahol az eddig hibátlan mutatókkal rendelkező és élen álló DVTK mögött az előző évadban bronzérmet szerzett PEAC-Kosárlabda Akadémia Pécs és a címvédő Vasas Akadémia is szerepel. Csütörtökön a pasarétiek a felzárkózás reményében a Török Flóris-Törekvés SE lányaival csaptak össze, a találkozón pedig a kiélezett első két negyed után felbillent a pálya, és könnyed sikert aratott Igor Skocovski alakulata.

M. Sz.utanpotlassport.hu Továbbra is nagy a harc a leány junior kosárlabdázók országos bajnokságának A-csoportjában, ahol többek között az előző évad nyolcas döntőjének első négy helyezettjéből három szerepel. Veretlenül vezeti a tabellát a DVTK csapata, de szorosan követi a miskolciakat a tavalyi bronzérmes Kosárlabda Akadémia Pécs és a címvédő Vasas Akadémia. Utóbbi fontos találkozókat vív hétről hétre, hiszen jelenleg két vereséggel állva csak a harmadik, de a célja egyértelműen a felzárkózás. Az együttes dolgát azonban nehezíti, hogy a játékosok nagy része meghatározó szereplője a felnőttélvonalnak is.

Címet védene a Vasas Akadémia juniorcsapata Forrás: Vasas Akadémia
Címet védene a Vasas Akadémia juniorcsapata Forrás: Vasas Akadémia
Csütörtök este a pasarétiek idegenben mérették meg magukat az egyik sereghajtó, ám a mutatóinál jóval nagyobb játékerőt képviselő Török Flóris-Törekvés SE otthonában, ahol kötelező volt a győzelem Budácsik Dorottyáék számára. A pasarétiek nem is vallottak szégyent: 67‒43-ra megnyerték a párharcot. Az első két játékrészben még  tartani tudta magát a házigazda, ám harmadik és negyedik negyedben felőrölte ellenfelét Igor Skocovski alakulata. A siker pedig azt jelenti: pontszámban beérték a pasaréti lányok a második helyen álló PEAC-ot, és magabiztosan várhatják a vasárnapi, éppen a pécsiek elleni összecsapást.

LEÁNY JUNIOR KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG Török Flóris-Törekvés SE‒Vasas Akadémia 43‒67 (14‒14, 14‒16, 8‒15, 7‒22) Török Flóris: Egri 3 pont, Dobos 16, Kása -, Szopka -, Szilvási 12, Szűcs -, Darázsi 2, Redling 0, Károlyi 8, Mohos 2 Vasas Akadémia: Dúl 8 pont, Smailbehovic 10, Budácsik 7, Boros L. 2, Boros B. -, Altmann 6, Mudra 9, Vígh 3, Esztári 6, Kun 8, Tóth 8

További korosztályos híreink KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.