UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2018-11-23 13:54

Kaland a tengerentúlon

Két hónapig a kanadai Somang Hockey akadémiáján edződhetett a Vasas 16 éves játékosa, Horváth Kristóf. A fiatal hátvédet azt követően hívták vissza az észak-amerikaiak, hogy néhány társával nyáron tíz napot töltött a tengerentúlon. Talán nem is kell mondani, a második kirándulásról is értékes tapasztalatokkal és nagy élményekkel tért haza.

B. V. – utanpotlassport.huNem mindennapi lehetőséghez jutott a Vasas 16 esztendős jégkorongozója, Horváth Kristóf. Miután nyáron három másik káposztásmegyeri játékossal együtt tíz napot Kanadában töltött, visszahívta őt a Somang Hockey egyesülete, így szeptember 9. és november 11. között újabb hasznos időszakot tölthetett Észak-Amerikában.

Horváth Kristóf sokat tanult Kanadában
Horváth Kristóf sokat tanult Kanadában
Két hónap nem kevés idő, így természetesen a piros-kékek ifjúsági csapatának hokisa tartott kicsit a túrától. „Óriási megtiszteltetés, hogy a kanadaiak visszahívtak, és a helyi korosztályos együttesekben játszhattam. De bevallom, előtte kicsit féltem, hogy ennyi ideig távol leszek, nem tudtam, miként boldogulok majd kint egyedül. Viszont óriási lehetőség is volt ez a pályafutásomban, a családom és a barátaim is győzködtek, így nem volt kérdés, hogy belevágok.” Kristóf nem bánta meg, hogy felszállt a repülőre, életre szóló élményekkel gazdagodott, emellett rengeteget fejlődött. Az egyedülálló miliő is megfogta, ami arrafelé a sportágat övezi. „Elképesztő, mennyire népszerű a jégkorong Kanadában, olyan, mint nálunk a foci. Kinyitottam a helyi újságot, és nagyjából a fele hokiról szólt. Eljutottam NHL-meccsre is, ami szintén hatalmas élmény volt. A semmihez nem hasonlítható észak-amerikai légkörben sokat lehet előrelépni akár két hónap alatt is. Horváth amellett, hogy edzhetett, rendre jégre lépett a korosztályos csapatban. „Először fel kellett venni az ottani ritmust, ebben segített, hogy az edzőket és a játékosokat már nyárról ismertem, így nem volt egészen új a közeg. Úgy érzem, a legtöbbet koritechnikában és koncentrációban léptem előre a két hónap alatt.” Miután hazatért, tárt karokkal fogadták őt a Vasasban, ahol az U18-as és az U20-as gárdában is feladatai vannak. Persze szívesen visszatérne még Kanadába, de jelenleg az itthoni célokra koncentrál. „Mindkét csapattal a rájátszásba igyekszünk, nincs könnyű dolgunk, hiszen gyakran idősebbekkel kerülünk szembe, de megteszünk mindent. Próbálok minél többet segíteni a csapatnak, aztán majd meglátjuk, mi lesz a jövőben.”

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.