UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Sportlövészet

2018-11-25 21:24

Sikeres felnőttpróba

Tíz érmet nyertek utánpótláskorú sportlövőink a hétvégi, Hungarian Open három napja alatt. Az egy héttel ezelőtti nyitrai éremesőt ugyan nem tudták Szekszárdon megismételni, a sportági koordinátor szerint így is szépen helytálltak a fiatalok a magyar nyílt bajnokságon. A 20 esztendős Egri Viktória mindhárom napon érmet nyert.

Gy. Szabó Csilla – utanpotlassport.hu A sportlövők hagyományos Hungarian Open viadalának, korántsem megszokott nulladik napján magyar részről azon nyomban volt ok az örömreSzekszárdon. Az első alkalommal megrendezett mix párosok junior versengésében ezúttal nem a puskások, hanem a pisztolyosok vitték a prímet. Utóbbi szakágban kettős magyar győzelem született. A BHSE párosa, Rédecsi Anita és Nagy Máté 463 körös eredménnyel utasította maga mögé a válogatott színeket képviselő Egri Viktória, Agárdi Vilmos (462,2) kettőst. A Komáromi Krisztina Panna, Iszprávnik Péter egység a negyedik, a KSI-s Fábián Sára Ráhel, Tamási Péter páros pedig az ötödik helyen végzett a fináléban. A junior puskások mezőnyében ezzel szemben egyetlen magyar kettős harcolta ki a döntős szereplést, Dénes Eszter és Hammerl Soma végül az ötödik helyen végzett. A második napon valamennyi versenyző saját korosztályában lépett lőállásba és a magyar fiatalok szép sorjában lőtték is az érmeket. A puskás fiúk mezőnyében Hammerl Soma, a pisztolyos fiúk között pedig Nagy Máté László célzott a legpontosabban. A leányok tőlük éppen egy-egy hellyel elmaradva, két ezüstérmet szállítottak, Gáspár Lalita egy finn puskás, Egri Viktória pedig egy dél-koreai pisztolyos versenyző mögött szorult a második helyre.

Hammerl Soma eredményesen koncentrált Szekszárdon. A juniorok között nyerni tudott, a felnőttek mezőnyében pedig ezüstérmes lett. Fotó: Szabó Tímea/MSSZ
Hammerl Soma eredményesen koncentrált Szekszárdon. A juniorok között nyerni tudott, a felnőttek mezőnyében pedig ezüstérmes lett. Fotó: Szabó Tímea/MSSZ
A zárónapon korosztályi megkötés nélkül mérték össze tudásukat a résztvevők a nyílt kategóriában. Az utolsó éves junior Egri Viktória ismét érmet nyert, egy ezüstöt, és a legfiatalabb generációt képviselő, a 17. születésnapját csak egy hónap múlva ünneplő Hammerl Soma is a dobogó második fokára állhatott fel a felnőttekkel vegyes mezőnyben. A női puskások között a szintén utánpótláskorú Horváth Lea végzett a harmadik helyen. − Az érmek tekintetében nem voltunk annyira elkényeztetve, mint egy hete a nyitrai mini-ORV-n, panaszra azonban ezúttal sem lehet okunk – értékelte honlapunknak a fiatalok hétvégi teljesítményét az utánpótlás-válogatottért felelős sportági koordinátor, Joó Éva. – Én úgy láttam, egy-két versenyző kicsit elfáradt, most éppen rájuk fér néhány nap pihenő. Az érmesek teljesítménye magáért beszél, de Pekler Zalán is láthatóan kezd magára találni, voltak jó sorozatai, Komáromi Krisztina Panna pedig új országos csúcsot lőtt. A verseny rangját utánpótlásszinten a japánok, a koreaiak és a finnek egyaránt emelték, ők legjobbjaikkal vettek részt a viadalon. A zárónapon persze voltak izgalmak, hiszen a felnőttekkel azonos mezőnyben indulni nem könnyű, de volt, akinek ettől sem remegett meg a keze. Az egyik ilyen Egri Viktória, akinek januártól már hivatalosan is a nagyok között lesz a helye. Tőle  várható volt a helytállás, s nem is okozott csalódást. Három nap alatt három érmet gyűjtött, két ezüstöt és egy bronzot. − Felkészülési versenyként fogtam fel a viadalt, ezért olyan gyakorlandó technikai feladatok megoldására összpontosítottam, amelyeknek később majd nagy hasznát vehetem – mondta a vasárnapi döntő után a KSI 20 esztendős pisztolyosa. – Ilyen volt például, hogy minél jobb alapszakaszt lőjek, vagy a fináléban a megszokottnál határozottabb legyek. A tanulságokat már most levontam, például azt, hogy a felkészülési időszakban nem várhatok el magamtól csúcseredményt. Sokkal türelmesebbnek kell lennem önmagammal szemben és a gondolataimat időről időre eredményesen meg kell tisztogatni. A felnőtt mezőnytől nem tartok, lélekben már felkészültem rá, hiszen két évvel ezelőtt az olimpián is részt vehettem, saját erőmből harcoltam ki az indulás jogát. Pontosan tudom, mi vár rám, az ötszáznyolvanas-ötszáznyolvanötös szintet tartanom kéne. Az edzéseken is. Összességében örülök a három éremnek, vasárnapra kicsit elfáradtam fejben, ezt bizonyítja, hogy a legutolsó lövésnél csúsztam vissza a harmadik helyre. Idén még egy nemzetközi juniortornán indulok, Belgrádban, azután pedig már csak a felnőttek között. Izgalmas lesz az új év, az biztos! További korosztályos híreink SPORTLÖVÉSZETBEN a sportági aloldalunkon.