UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2018-11-26 18:03

Szántosi legyőzhetetlennek bizonyult

A 12 esztendős szarvasi asztaliteniszező, Szántosi Dávid makulátlan mutatóval zárta az országos újonc top24-bajnokságot, és szerzett aranyérmet úgy, hogy többször állt asztalhoz egy idősebb versenyző ellen. A leányok között a soltvadkerti Tanács Nóra állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

M. Sz.utanpotlassport.hu Az ifjúsági korosztály küzdelmei után az újoncok legjobb asztaliteniszezői mérték össze tudásukat hétvégén az országos top24-bajnokságon. A KSI SE asztalitenisz-csarnokában megrendezett viadalon ugyanaz volt a szisztéma a lebonyolítást illetően, mint a legidősebbeknél: a négy hatfős csoportból az első két helyezettek az A-divízióba, a harmadikak és a negyedikek a B-ben, míg a sereghajtók a C-ben foglaltak helyet, és küzdöttek tovább a pozíciókért. Természetesen a figyelem elsősorban a legjobb nyolcas körmérkőzéseire irányult.

Kiváló formában van a szarvasi 12 esztendős Szántosi Dávid Forrás: MOATSZ
Kiváló formában van a szarvasi 12 esztendős Szántosi Dávid Forrás: MOATSZ
A fiúk mezőnyében a szarvasi Szántosi Dávid állhatott fel a dobogó legfelső fokára, nem  akármilyen teljesítmény után, ugyanis veretlenül zárta a bajnokságot, így az aranyérme mellett makulátlan mutatójával is büszkélkedhet. A második pozícióért nagyobb volt a küzdelem: a hazai környezetben játszó sportiskolás Straubinger Balázs és a gödöllői Mohácsy László egyaránt két vereséggel végzett, s szerzett tizenkét pontot a főtáblán. Az összesített pontszámnak és az egymás elleni eredménynek köszönhetően a KSI SE tehetsége kaparintotta meg az ezüstmedált, míg Mohácsy nyakába a bronz került. A leányok között nem volt veretlenül záró pingpongos, sokkal nagyobb volt a harc a pozíciókért, mint az erősebbik nemnél. A győzelmet az Ambrus Asztalitenisz Akadémia ígérete, Tanács Nóra szerezte meg, aki egy-egy vereséggel zárta a selejtezőt és a főtáblát is. Nem sokkal elmaradva tőle a Statisztika PSC növendéke, Molnár Kendra végzett a második helyen. A dobogó legalsó fokára a dunakesziek versenyzője, a korosztályos válogatott Volentics Anna állhatott fel. A top24-bajnokság december második hétvégéjén folytatódik, akkor a serdülők között hirdetnek bajnokot.

ORSZÁGOS ÚJONC TOP24-BAJNOKSÁG DOBOGÓSAI (KSI SE asztalitenisz-csarnok) Fiúk: 1. Szántosi Dávid (Szarvasi Körös ASE), 2. Straubinger Balázs (KSI SE), 3. Mohácsy László (Gödöllői Sport Klub) Leányok: 1. Tanács Nóra (Ambrus Asztalitenisz Akadémia), 2. Molnár Kendra (Statisztika PSC), 3. Volentics Anna (Városi Sportegyesület Dunakeszi)

További korosztályos híreink ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.