UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tekvondó

2018-11-27 14:56

A Honvéd a legeredményesebb

A vasárnapi országos bajnoksággal a nagy többség számára véget ért a versenyévad a honi taekwondósoknál, a koreai eredetű harcművészet legjobb tinédzserkorú művelőinek viszont egy nagy vizsgájuk még hátravan: a hét második felében rendezik meg a kadét Európa-bajnokságot Spanyolországban, ahol három magyar is indul.

Jancsó Kornél – utanpotlassport.hu A Nagykátai Sportcsarnokban rendezett taekwondo ob a múlt esztendőt idézte, annyiban legalábbis feltétlenül, hogy a mögöttünk hagyott vasárnapon ugyanúgy a Honvéd lett a csapatbajnok, mint tavaly. A valamennyi korosztályt – így a gyermek, a kadét és junior kategóriák képviselőit is – felvonultató klubcsapatok viadalában a címvédő a Tájfunt és a Hwarangdót megelőzve diadalmaskodott.

Patakfalvy Luca
Patakfalvy Luca
Ám nemcsak a küzdőtéren hirdettek végeredményt, hanem az egész esztendőben nyújtott teljesítmények összesített értékelése alapján is díjazták valamennyi kategória győztesét, átadva nekik az év legjobbját megillető elismerést. Az utánpótlás legkiválóbbjai közül Patakfalvy Luca nem csupán a felnőtteknél lett első, de a korcsoportokat „egy kalap alá” véve az abszolút rangsorban is az MTK 18 éves kiválósága végzett az élen. A junioroknál Berei Béla, a kadéteknél – mint az év reménysége -  egy másik honvédos, Molnár Bendegúz lett a legjobb. További különdíjakkal ismerték el a fiatal edzők munkáját. A Magyar taekwondo utánpótlásáért elnevezésű és bejegyzés alatt álló alapítvány öt, egyformán a pályája elején járó fiatal edzőt díjazott: Szarka Tímeát (BHSE), Vágó Kittit (Tornádó SE), Szegedi Norbertet (UTE), Varga Viktort (Sirius SE) és Horváth Bálintot (Tájfun SE). Az idei ob-n nem indult a kadétoknál a 2018-as ranglétrát vezető Molnár Bendegúz. Amint azt a Honvéd versenyzőjének mestere, Galambos Bence honlapunknak elmondta: nem szerettek volna kockáztatni egy esetleges sérülést közvetlenül a korosztályos Európa-bajnokság előtt. A 14 esztendős Bendegúz nyert már kadét Eb-t - tavaly Budapesten -, s magától értetődően az ismétlés a célja a csütörtökön rajtoló ez évi kontinensviadalon is. Ám nem lesz könnyű dolga. „Főleg azért nem – magyarázta az edzője -, mert Bende 33 kg-ban lett Európa-bajnok, azóta viszont két kategóriát is ugrott, most először próbál szerencsét a 41 kilósok között. De bízunk a jó szereplésben, a tanítványom tökéletesen felkészülten várja a rajtot.” Azt mi tesszük hozzá, hogy ha újfent nyerne Bendegúz, sportághistóriát írna, mivel még sosem volt duplázó magyar Európa-bajnoka ennek a taekwondós korosztálynak. Rajta kívül még két ifjú honfitársunk vesz részt a 12-14 évesek spanyolországi Eb-jén: Vince Máté (BHSE), aki a 37, és Kovács Marcell (Tájfun SE), aki a 61 kg-ban indul. További korosztályos hírek TAEKWONDÓBAN a sportági aloldalunkon.