UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2018-11-29 21:12

A Fehérváré az alapszakasz

Megfordította az UTE elleni hazai rangadót a Fehérvár AV19 együttese az osztrák U20-as jégkorongbajnokságban. Az első harmad után még 1–0-as hátrányban volt a Volán, de aztán Németh Kristóf és Dézsi Bence vezérletével 3–1-re győzött, és ezzel megnyerte az alapszakaszt.

B. V. – utanpotlassport.huIgazi hazai rangadót játszottak csütörtök este a székesfehérvári ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban az osztrák U20-as bajnokság alapszakaszának hajrájában. A küzdelemre a legkevésbé sem lehetett panasz a Fehérvár AV19–UTE találkozón, ezt jelzi az is, hogy összesen harminc percnyi kiállítást osztottak ki a játékvezetők.

Az UTE elleni sikerével a Fehérvár megnyerte az alapszakaszt Forrás: Fehérvár AV19
Az UTE elleni sikerével a Fehérvár megnyerte az alapszakaszt Forrás: Fehérvár AV19
Az első emberelőny a hetedik percben jött, a hazaiak a MAC ellent triplázó csatárát, Dézsi Bencét küldték ki, és nem is tétlenkedtek sokági a lilák, egy perccel később Horváth Olivér kék vonalról eleresztett lövése került a kapuba (0–1). Az első harmad hátralévő része csendben folyt le, a folytatásban viszont akadt bőven látnivaló. A hazai gárda nagy erőket mozgósított az egyenlítésért, büntetőlövést harcoltak ki, amelyet Németh Kristóf nem bírt gólra váltani, a vendégek kapusa, az egyébként is remekül védő Márkus Levente nagy bravúrral hárított. De nem sokkal később már ő sem tudott segíteni: Németh Dézsi Bence passza után javított, közeli lövésével egyenlített a Volán (1–1). És a hazai nyomás nem hagyott alább – az UTE szinte az egész harmadot emberhátrányban játszotta le –, a 34. percben Almási Márk korcsolyázott be a támadóharmadba, és a jobb oldalról leadott kísérlete a kapuban kötött ki, ezzel már a Fehérvár vezetett (2–1). A záró etapban próbálkozott becsülettel az újpesti csapat, de nem akart megszületni az egyenlítő találat, sőt… Az 55. percben Németh Kristóf megszerezte második gólját, egyúttal el is döntötte az összecsapást. Sikerével eltávolodott legfőbb üldözőjétől a Andrej Brodnik együttese, és már matematikailag is megnyerte az alapszakaszt, és a felsőházba jutott. Érdekesség, hogy a hátralévő három fordulóban még kétszer találkozik Újpesten a két csapat, előbb december 19-én, majd három nappal később, 22-én.

OSZTRÁK U20-AS BAJNOKSÁG (EBYSL) Fehérvár AV19–UTE 3–1 (0–1, 2–0, 1–0) G: Németh K. 2 (31., 56.), Almási (34.) ill. Horváth O. (8.) Kapura lövések: 35, ill. 29 Kiállítások: 14, ill. 16 perc Emberelőnyök: 5/1, ill. 5/1

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.