UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tenisz

2018-11-29 08:55

A túra folytatódik

Floridában, a rangos Eddie Herr-bajnokság második körvében is nyert Nagy Adrienn, aki tengerentúli túrájának harmadik hetét kezdte meg hétfőn. Az elmúlt két hét eredményeinek köszönhetően, az MTK 17 éves játékosa a legfrisebb korosztályos világranglistán 6 helyet javítva már a 37. pozícióban található.

Gy. Szabó Csilla – utanpotlassport.hu Magabiztosan gyűjtögeti az értékes ranglistapontokat tengerentúli túráján Nagy Adrienn. Az MTK 17 éves játékosa, két sikeres mexikói tornát követően, a héten már az Egyesült Államokban lép pályára.  Az igen rangos, első kategóriás Eddie Herr bajnokság második fordulóján magyar idő szerint szerdán késő este jutott túl, az amerikai Alexandra Yepifanova legyőzésével. S bár a találkozó lehetett volna simább is, a fiatal magyar teniszező 5:7, 6:2, 7:5 arányban végül megnyerte a mérkőzést. A nyolcaddöntőben, a lett Kamilla Bartone lesz az ellenfele. − Adri az elmúlt kicsit több, mint két hét alatt huszonegy mérkőzést játszott, tíz egyest és tizenegy párost – összegezte honlapunknak a túra első felében történteket az edző-édesanya Csurgó Virág. – Ez hatalmas megterhelést jelent, de eddig jól állja a sarat. Az első tornán egyesben elődöntőt játszott, a másodikon a nyolcaddöntőben veszített. Párosban mindkétszer a fináléig jutott, először egy japán kislány, utána pedig a francia Giulia Morlet oldalán. Utóbbival gyakran játszanak együtt, összeszokott, jó kettőst alkotnak. Ezt a két finálét nagyon sajnálom, mert mindkettőben reális esély kínálkozott a győzelemre. A második két szerencsétlen labdán múlt, ráadásul a Black, Gauff amerikai duó ellen, amelyik elég nagy névnek számít ebben a mezőnyben. Összességében eddig nagyon jól alakult a túra, a korábbi kézsérülése is rendbe jött.

Giulia Morlet és Nagy Adrienn (balra) bárkivel felveszi párosban a versenyt  korosztályában. Itt épp a világ egyik legjobb párosa, az amerikai Hurricane Tyra Black  Cori Gauff elleni három szettben elvesztett döntő után láthatóak, Mexikóban
Giulia Morlet és Nagy Adrienn (balra) bárkivel felveszi párosban a versenyt korosztályában. Itt épp a világ egyik legjobb párosa, az amerikai Hurricane Tyra Black Cori Gauff elleni három szettben elvesztett döntő után láthatóak, Mexikóban
A mexikói kaland eredményeképpen az e heti junior-világranglistán hat helyet javított a fiatal magyar játékos, és már a 37. pozícióban található. Az amerikai viadal is remekül indult egyesben, a páros viszont kicsit szerencsétlenül alakult. Előbbi első fordulójában ugyanis azonnal egymás ellen játszott Adrienn és francia párja, amelynek alakulása végül a duó első találkozójának hangulatára is rányomta bélyegét. − Ez pech volt a javából, mert Giulia és Adrienn bárkivel felveszi a versenyt pillanatnyilag ebben a juniormezőnyben – sajnálkozott a fiatal magyar játékos édesapja és egyben edzője, Nagy Tamás, aki Budapestről követi nyomon felesége és leánya tengerentúli túráját. – Az amerikaiak elleni döntő, Virág elmondása szerint, nagyon magas színvonalú volt, tényleg egy hajszálon múlott a győzelem. A párosok is sok pontot hoznak a konyhára, ezért sajnálom, hogy Floridában már az első körben egymás ellen játszott a két lány, és végül nem tudtak tovább menni. Pedig győzelmi esélyük is lehetett volna. Adrinak mennie kell tovább, és ugyanezzel a lendülettel folytatnia. Eddig hozta azt, amit terveztünk, nagyon bízom benne, hogy nem lankad a lelkesedése. A szerda késő esti háromszettes győzelem után, Nagy Adriennt arról kérdeztük, mennyire terhelte eddig meg a tengerentúli kaland? − Ebben a pillanatban mentálisan érzem magam fáradtabbnak, az elmúlt hét közepén inkább fizikailag kezdtem kimerülni – válaszolt kérdésünkre az MTK fiatal teniszezője. – Yepifanova ellen nem voltam ott igazán fejben, nehezen koncentráltam, bár a játékommal nem volt semmi baj. Simábban is nyerhettem volna, kicsit magamnak nehezítettem meg a meccset, de végül hoztam, ez a lényeg. Következő ellenfelemtől éppen az első mexikói tornán kaptam ki az elődöntőben. Ott elkövettem azt a hibát, hogy elengedtem az első szettben, s hiába jöttem vissza a másodikban, végül elment a találkozó. De tanultam belőle, tudom, hogy  most az első perctől kezdve nagyon kell majd figyelnem. Adrienn számára a túra az A kategóriás Orange Bowl tornával záródik a jövő héten, ahol szinte mindenki ott lesz, aki a lányok junior mezőnyében egy kicsit is számít. További korosztályos hírek TENISZBEN a sportági aloldalunkon.