UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tenisz

2018-12-01 08:58

Csapatos színkavalkád

Piros, narancs és zöld pályákon mérik össze tudásukat vasárnap a hazai teniszutánpótlás 6-12 éves csapatai a Nemzetközi Edzésközpontban. A Play and Stay fináléban 14 fiú és 7 leányegyüttes lép pályára.

Gy. Szabó Csilla – utanpotlassport.hu Nyolcvan csapatból mindössze 21, 14 fiú és 7 leány maradt állva a Play and Stay (Játssz és maradj!) tenisz-csapatbajnokság vasárnapi döntőjére. A valódi versenysport előszobáját jelentő, a hat és tizenkét év közötti korosztály számára játéklehetőséget kínáló versenyrendszer idei egyesületi fináléjára a tizennégy fiú és a hét leányegyüttes egyaránt nagy lelkesedéssel készül. A Nemzeti Edzésközpont piros, narancs és zöld pályáin kora reggel kezdődnek a mérkőzések, az egyeneskieséses rendszerben zajló torna döntőire pedig kora délután kerül majd sor. A döntőbe egy fiú és egy leány csapattal bejutott SVSE vezetőedzője, Úr Csaba szerint, a PS-rendszer magyarországi bevezetése nagyszerű húzás volt:

A szeptemberi Davis-kupa mérkőzés előtt megtartott Play and Stay verseny résztvevői örömmel találkoztak a válogatott tagjaival Fotó:Zádor Péter/MTSZ
A szeptemberi Davis-kupa mérkőzés előtt megtartott Play and Stay verseny résztvevői örömmel találkoztak a válogatott tagjaival Fotó:Zádor Péter/MTSZ
A kisebb pályákon, könnyített labdákkal lebonyolított mérkőzések nem veszik el a kicsik kedvét sem a tenisztől, sem a versenyzéstől. Éppen ellenkezőleg kedvet csinálnak hozzá. Régen nem volt igazi átmenet, amikor egy nyolc kilenc éves klasszikus körülmények között szembe találkozott egy idősebbel, semmi esélye sem volt ellene. A Play and Stay rendszer azonban nemcsak a gyerekek, de szakosztályunk számára is sikerélményt jelent. Nálunk, Sopronban is felpezsdítette az életet, az iskolai tenisz résztvevői jelentkeztek klubunknál és most már örömmel maradnak is a PS miatt. Egyébként évek óta indítunk csapatokat a sorozatban, a legügyesebbekből válogatjuk a versenyző csoportunkat. Nagyon szeretnénk vasárnap a dobogón végezni. Az idei selejtezőtorna egyik pozitívuma volt, hogy a korábbiaknál több vidéki csapatnak sikerült a döntőbe jutnia. Ez azt is jelenti, hogy egyre több vidéki bázis számára fontos az utánpótlásnevelés. A győri Panakor TK két fiúcsapattal is képviselteti magát a vasárnapi fináléban. A fiatal játékosokat Korodi Dániel kíséri el a fővárosba és a tavalyi dobogós helyezés után, ismét hasonló eredményben reménykednek. − Számunkra nagyon fontos az utánpótlás-nevelés, próbáljuk minél magasabb szinten végezni ezt a munkát. Az az igazság, hogy erősebb csapatot is kiállíthatnánk, de vannak olyan játékosaink, akik az előkelő ranglista helyezésük miatt nem indulhatnak ebben a sorozatban. Ráadásul nehéz ágra is kerültünk, ezért bár szeretnénk idén is érmet szerezni, még két csapattal sem mehetünk biztosra. Négy évvel ezelőtt teljesen a nulláról indultunk, ahhoz képest ezek az eredmények már egészen jók. Győrben, előttünk senki sem toborozta a gyerekeket az iskolákban, mi most erre is nagy hangsúlyt fektetünk. Szerencsére a Play and Stay jól felépített rendszerével meg lehet őket szólítani. További korosztályos hírek TENISZBEN a sportági aloldalunkon.

A december 2.-i Play and Stay csapatbajnokság döntőjébe jutott csapatok: Lányok: Vasas, Alfa TI., SVSE, Tenisz Műhely, Bajai Lányok, Kőszegi SE, Utánpótlás SE-Telki Lányok Fiúk: Haladás VSE Hali, Panakor TK 1., Pasarét TK 1., Panakor TK 2., MTK Kékek 2., MTK Kékek 1., Dunakeszi Nexon 1., PVTC 1., SVSE 1., MESE, TORO SE, Városmajori TK 1., Sarkadi Lendületesek, Tenisz Műhely 1.