UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Vívás

2018-12-01 19:34

Esélyeshez méltóan

Az előző hétvégi országos bajnokságon jeleskedő kadétkorú vívók a Magyar-kupa harmadik fordulójában is remekeltek. A Törekvés és a Ferencváros sportolói különösen jó hétvégét teljesítenek eddig, vasárnap a csapatversenyben is bizonyíthatnak majd.

K. T. I. - utanpotlassport.hu - A kadét- és juniorkorú tőrözők számára Hódmezővásárhelyen folytatódott a Magyar-kupa-sorozat.

Nekifor Erika újabb két érmet gyűjtött a Magyar-kupában Forrás: hunfencing.hu
Nekifor Erika újabb két érmet gyűjtött a Magyar-kupában Forrás: hunfencing.hu
A kadét leányoknál Nekifor Erika győzött, a korosztályos ranglista élén álló, friss magyar bajnok az előválogató versenyeket is számolva idén harmadszor nyert a sorozatban. A Törekvés neveltje ezúttal Czékmán Lucát győzte le a fináléban. Ugyanebben a korosztályban, de már a fiúknál – szintén az egy hete, az országos bajnokságon is aranyérmet szerzett – Szemes Gergő bizonyult a legjobbnak. A ferencvárosi tőröző Makk Domonkossal szemben nyerte meg az aranyasszót. Mindkét kadétgyőztes erős versenyt futott egy korosztállyal feljebb, a juniorok között is. Nekifor bronz- Szemes ezüstérmes lett az U20-asok mezőnyében. Az aranyérem a junior fiúknál Maior Mátyásé lett, míg a leányoknál Pöltz Anna állhatott fel a dobogó tetejére. A Magyar-kupa programja vasárnap a juniorkorú tőrözők csapatversenyével folytatódik.

MAGYAR-KUPA HÓDMEZŐVÁSÁRHELYI FORDULÓ Kadét leány: 1. Nekifor Erika (Törekvés), 2. Czékmán Luca (SZTE), 3. Názel Lili (UTE) és Tölgyesi Zsófia (FTC). Kadét fiú: 1. Szemes Gergő (FTC), 2. Makk Domonkos (Törekvés), 3. Tóth Gergely (Törekvés) és Bagdány Albert (Szigetszentmiklós). Junior leány: 1. Pöltz Anna (MTK), 2. Szántay Anna (Honvéd), 3. Hanzl Lilla (Tus) és Nekifor Erika (Törekvés). Junior fiú: Maior Mátyás (Törekvés), 2. Szemes Gergő (FTC), 3. Korom Erik (Törekvés és Nedeljkovic Mateja (UTE)