UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Vívás

2018-12-02 21:29

Két érem Németországból

Kadét kardozóink egy arany- és egy bronzéremmel zártak Eislingenben az európai körversenyen. Itthon a Ferencváros és a Honvéd korosztályos tőrcsapata a Magyar-kupában bizonyított.

UP-info - utanpotlassport.hu Egyetlen szoros asszója volt a szombati nap folyamán Battai Sugárnak Eislingenben, a többiek megszorítani sem tudták Dávid László mindössze 15 éves tanítványát. Pedig a Stuttgart melletti leány kard kadét európai körversenyen rendkívül erős és népes mezőny jött össze. A több mint 200 induló között egyaránt ott voltak az amerikaiak, az oroszok, az olaszok, a franciák és az ukránok. No meg a magyarok, akik közül négynek sikerült a legjobb 32 közé jutás. A nyolcba kerülés pedig a korosztály két legnagyobb hazai tehetségének: Szűcs Lucának, illetve a már említett Sugárnak – írja a szövetség hivatalos honlapja.

Battai Sugár Katinka a dobogó tetején (Fotó: hunfencing.hu)
Battai Sugár Katinka a dobogó tetején (Fotó: hunfencing.hu)
Luca végül hatodik lett, ez a szófiai győzelme után újabb értékes helyezésnek számít. Sugi pedig gondoskodott arról, hogy az európai körverseny újabb állomásán is magyar siker szülessen! Veretlen csoportkör után, táblaegyesként, csupa fölényes győzelemmel jutott el a négyes döntőig, ahol egyetlen szoros meccsét vívta, 15:14-re verte az amerikai Avakiant, majd a fináléban simán, 15:7-re az ugyancsak amerikai Millert. Vasárnap a fiúk egyéni versenye következett, itt már jóval kevesebb babér termett a mieinknek: a legjobb helyen végző Szántó Zoltán a 20. lett. Mellette Pintér Levente és Tóth Partik jutott még el a legjobb harminckettőig.  Meglepetésre a friss kadét magyar bajnok, Horváth Gergő már a 64 között búcsúzott. A csapatversenyekben a leányok hetedikek, az első számú (Horváth Gergő, Ondrik Konrád, Pintér Levente, Szántó Zoltán összeállítású) fiúválogatott pedig bronzérmes lett! Idehaza a tőrözők csapatversenyével folytatódott a 17 éven aluli vívók számára kiírt Magyar-kupa-sorozat. Hódmezővásárhelyen a fiúknál a Ferencváros (Gál Botond, Horváth Soma, Madura Máté, Szemes Gergő) végzett az élen, míg a leányok között a Honvéd (Csatádi Petra, Kornya Sára, Szántay Anna, Tádics Ráhel) bizonyult a legjobbnak.

MAGYAR-KUPA HÓDMEZŐVÁSÁRHELY Kadét leánycsapat: 1. Honvéd, 2. Törekvés, 3. TUS Budapest. Kadét fiúcsapat: 1. FTC, 2. Honvéd, 3. Törekvés.