UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2018-12-02 17:30

Nyerő huszonegyesek

Eddig remekelnek az U21-es játékosok a férfi kézilabda Bajnokok Ligája idei kiírásában, a legeredményesebb a Montpellier 21 éves jobbátlövője, Melvyn Richardson 54 góllal. Szomorú viszont, hogy magyar fiatal még nem talált a kapuba a mostani évadban.

B. V. – utanpotlassport.huÉvek óta két magyar csapat – a Telekom Veszprém és MOL-Pick Szeged – rendszeres szereplője a férfi kézilabda Bajnokok Ligája küzdelmeinek. Az idén is jók a kilátások: a Tisza-partiak menetelnek és a gyenge start után a bakonyiak is egyre inkább magukra találnak. Fiatal magyar játékosokat azonban szinte egyáltalán nem látunk a pályán ezeken a mérkőzéseken, így ők nehezen tudnak hozzászokni a legmagasabb szinten tapasztalható játékritmushoz. Vannak azonban olyan klubok is, ahol bátrabban adnak lehetőséget a 21 éves aluli játékosoknak.

Melvyn Richardson eddig a legeredményesebb U21-es játékos a BL-ben Forrás: EHF
Melvyn Richardson eddig a legeredményesebb U21-es játékos a BL-ben Forrás: EHF
Leginkább talán a francia Montpellier 21 éves jobbátlövője, Melvyn Richardson emelkedik ki 54 góllal. Tizet lőtt a Rhein-Neckar Löwennek, tizet a Kristianstadnak. S folyamatos, kiegyensúlyozottan jó teljesítménnyel segíti a csapatát, amely egyébként címvédőként egyelőre csak bukdácsol a mostani évadban. Klubtársa, a mindössze 20 esztendős Kyllian Villeminot is kitesz magáért, ő huszonötször volt eredményes az elitsorozatban. Csaknem nyolcvan találatnál járnak a Barcelona fiataljai. A francia Dika Mem (21) és a spanyol Alexi Gomez Abello (21) igazságosan osztozott meg a gólokon, előbbi 39-et utóbbi 38-at szerzett az őszi szezonban. Remekeltek a német Flensburg U21-es játékosai is: az egyaránt 21 éves norvég Magnus Abelvik Röd huszonhétszer, a német Johannes Golla huszonegyszer zörgette meg az ellenfelek hálóját. Meg kell említeni a Celje montenegrói légiósát, Branko Vujovicot (20), aki eddig harminchármat szórt a 2018/19-es évadban, míg a csupán 18 éves svéd Valter Chrintz nála eggyel több gólt szerzett. Többek között a mieinket is szomorította Veszprém–Kristianstad mérkőzéseken.

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.