UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Korcsolyasportok

2018-12-03 08:11

Adventi nyitány érmekkel

Két dobogós helyezést értek el junior műkorcsolyázóink a Gyakorló Jégcsarnokban vasárnap véget ért nemzetközi versenyen, a Christmas Cupon, vagyis a Karácsony-kupán. A legjobb kűrt futó Marton Villő, Szemko Danyil kettős másodikként zárt a jégtáncosok mezőnyében, míg Láng Júlia – akárcsak korábban Rigában – ezúttal is a dobogó harmadik fokára állhatott fel. 

Pósfai Gyula – utanpotlassport.hu Ahogyan az adventi koszorún négy gyertyát találunk, úgy az Advent a jégen korcsolyaverseny-sorozat is négy eseményből áll. A nyitó viadal a felnőttek, valamint a 15–21 éves fiatalok számára kiírt Christmas Cup volt, amelyre összesen 21 külföldi országból érkeztek versenyzők. Schulek Csaba ügyvezető igazgatója honlapunknak elmondta, hogy a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetségben már a 2022-es téli olimpiát tartják szem előtt. „A felnőttek között jelenleg Tóth Ivett az egyetlen, aki Európában az első tízben van, de szeretnénk, ha műkorcsolyázóink egyéniben és jégtáncban is felzárkóznának a nemzetközi mezőnyhöz, ezért is különösen fontosak számunkra az utánpótlásversenyek. Az oroszokat és a japánokat nehéz megelőzni, de egy-két év alatt a második vonalba azért odakerülhetünk” – jelentette ki a sportvezető. Nos, ezen a göröngyösnek ígérkező úton jól halad a 15 éves Láng Júlia, aki a junior Grand Prix-versenyek után hazai közönség előtt is folytatta kiváló szereplését, s a Christmas Cupon a harmadik helyet szerezte meg. „Juli jó pontokat kapott, és mivel ezzel a második válogatót is megnyerte, hetven százalék az esélye arra, hogy ő indulhasson a szarajevói téli Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon” – mondta Vardanjan Gurgen, a szövetség pontozásos szakágának sportigazgatója, aki azért hozzátette: a harmadik válogató a január 15. és 19. között tartandó belgrádi verseny lesz, s mivel a két legjobb eredmény számít, így biztosat a részvétel kérdésében csak az után lehet mondani. Vardanjan örömmel nyugtázta, hogy több utánpótláskorú műkorisunk is új elemeket mutatott be a Christmas Cupon, és összességében is versenyről versenyre jobb teljesítményt nyújtott. Szintén ezt igazolja, hogy a nemzetközi mezőnyben Láng Júlia mellett négyen végeztek még az első tízben: Szigeti Bernadett a 4., Schermann Regina a 6., Csiszér Emese a 7., Rabb Csenge a 9. lett.

A Marton Villő, Szemko Danyil kettős második lett a Christmas Cupon
A Marton Villő, Szemko Danyil kettős második lett a Christmas Cupon
Bár a junior jégtáncosok mezőnyében Marton Villő és Szemko Danyil rövid programja nem úgy sikerült, ahogyan azt a fiatalok szerették volna, és csak harmadikok lettek, másnap parádés futással megnyerték a kűrt, minek nyomán a második helyen zártak. A junior fiúk között ezúttal nem volt magyar induló, mert Szoboszlai Tamásnak szalagavató, illetve egy fontos vizsga miatt ki kellett hagynia a versenyt. Az Advent a Jégen versenysorozat vasárnaptól a 12. Santa Claus Cuppal folytatódik, amelyen a 6–15 éves korosztály lesz érdekelt. További korosztályos hírek a KORCSOLYASPORTOKBAN a honlapunkon.