UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2018-12-04 20:22

Dánverés

Magabiztos sikert aratott Balatonbogláron a leány ifjúsági kézilabda-válogatott a dánok elleni felkészülési mérkőzésen. Ifj. Kiss Szilárd együttese 34–29-re győzött, a siker után szerdán újra összecsap a skandinávokkal.

B. V. – utanpotlassport.huA novemberi ORV-siker után újabb felkészülési állomáshoz érkezett a nyári U17-es Európa-bajnokságra és EYOF-ra készülő leány ifjúsági kézilabda-válogatott. A története során még veretlen az idén a svédországi nyílt Eb-n is aranyérmes együttes ezúttal az kontinens élmezőnyébe tartozó dán korosztályos alakulatot fogadta Balatonbogláron, a NEKA-csarnokban.

Öt góllal múlta felül a dánokat a magyar ifjúsági válogatott Forrás: MKSZ
Öt góllal múlta felül a dánokat a magyar ifjúsági válogatott Forrás: MKSZ
A találkozón mégis csupán az első öt percben tudták tartani a lépést a skandinávok ifj. Kiss Szilárd együttesével. Kétszer még vezettek is, azonban utána az egész meccsen futottak az eredmény után. Vagy inkább folyamatosan távolodtak a győzelemtől. A tizedik percben ugyanis már 7–3-ra vezetett a magyar csapat. A különbség aztán nagyjából állandósult az első félidő hátralévő részére, volt közte kettő és hat gól is, a végén 18–14-es előnyben vonulhattak pihenőre a mieink. A folytatásban sem forgott veszélyben a hazai siker, igaz, már nem volt akkora kontraszt a játékban. A második játékrészt csupán egy góllal nyerték meg Farkas Johannáék, ám így is fölényesnek mondható, 34–29-es sikert arattak a dánok felett. A magyar csapat legeredményesebb játékosa, ezúttal a dunaújvárosi Koronczai Petra volt nyolc góllal. Szerdán, 18 órától folytatódik a válogatott hét, újra összecsap a két csapat a Balaton-parton.

LEÁNY IFJÚSÁGI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS Magyarország–Dánia 34–29 (18–14) Magyarország: Bukovszky, Zsigmond (kapusok), Vámos 3, Kürthi 2, Lengyel, Németh 1, Mérai 1, Juhász 1, Kubina 1, Farkas 5, Rittlinger 3, Koronczai 8, Világos 2, Faragó 1, Bánhidi 3, Kajdon 3

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.