UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2018-12-04 20:12

Nagyok a kicsik között is

Az őszi szezon alatt a Telekom Veszprém és a Pick Szeged együttesei emelkedtek ki az utánpótlás fiú kézilabda-bajnokságokban. Így az is előfordulhat, hogy a felnőttek között évtizedek óta tartó vetélkedés az idén a korosztályos liga évadvégi döntőire is kiterjed.

B. V. – utanpotlassport.huLassan a félidejükhöz érnek a korosztályos fiú kézilabda-bajnokságok, az ifjúságiak és a serdülők között tizenegy fordulót játszottak le a csapatok. Az elmúlt évadhoz képest tapasztalhatunk meglepő helyezéseket, eredményeket is.

A Telekom Veszprém ifjúsági csapata eddig veretlen a mostani évadban Forrás: Telekom Veszprém
A Telekom Veszprém ifjúsági csapata eddig veretlen a mostani évadban Forrás: Telekom Veszprém
Talán a vártnál jobban szerepelnek a Telekom Veszprém csapatai. Az ifjúságiak mezőnyében egy döntetlennel, veretlenül állnak az élen a bakonyiak, nemrégiben az addig százszázalékos NEKA gárdáját múlták felül Balatonbogláron. A Nyugati csoport eleje roppant szorosnak tűnik, hiszen a déli part mellett a Balatonfüred révén az északi is képviselteti magát az élbolyban. Mivel csak két csapat kerülhet a szezonvégi négyes döntőbe, éles versenyfutásra van kilátás. Ebből a szempontból tisztábbnak tűnik a helyzet keleten, ahol két alakulat kiemelkedik a mezőnyből. A Pick Szeged és a Dabas egyaránt húsz-húsz ponttal áll az élen, s kettejük összecsapását ugyan a Tisza-partiak nyerték, mivel nekik korábban két iksz is becsúszott, pontszámban nem tudtak ellépni a rivális meglepetéscsapattól. Az első két hely elérésére még  a Békésnek van még esélye, hiszen csak három ponttal marad le a Dabastól.

Fiú ifjúsági bajnokság A Nyugati csoport élmezőnye: 1. Telekom Veszprém 21 pont, 2. NEKA 18, 3. Balatonfüredi KSE 18, 4. Budakalász, 5. FTC 14, 6. Grundfos Tatabánya 14 A Keleti csoport élmezőnye: 1. Pick Szeged 20, 2. Dabasi KC 20, 3. Békés KC 17, 4. B.Braun Gyöngyös 16, 5. PLER-Budapest 16, 6. DVTK-Eger 11

A Pick Szeged serdülőcsapata is esélyes a négyes döntőbe jutásra Forrás: pickhanbdall.hu
A Pick Szeged serdülőcsapata is esélyes a négyes döntőbe jutásra Forrás: pickhanbdall.hu
Nyugaton a serdülők között is veszprémi fölényt láthatunk. Sőt még nagyobbat, mint az ifik mezőnyében.  Az Éles József nevével fémjelzett, egyébként bajnoki címvédő Veszprémi KKFT pontegyenlőség mellett ugyan, de eggyel jobb gólkülönbségének köszönhetően vezet, s az ifik között éllovas Telekom a második. Őket tisztes távolból követi a Balatonfüred és a Budaörs együttese, míg meglepetésre a NEKA csupán a hatodik helyen áll. Keleten az előző évad ezüstérmese, a Békés KC veretlenül, százszázalékos mérleggel áll az első helyen. Őket üldözi az ősszel mindössze egy vereséget összeszedett Pick Szeged.  E két alakulat jó eséllyel bekerül az évvégi négyes döntőbe is, az eddig látottak alapján kiemelkednek a mezőnyből.

Fiú serdülőbajnokság A Nyugati csoport élmezőnye: 1. Veszprémi KKFT 21, 2. Telekom Veszprém 21, 3. Balatonfüredi KSE 17, 4. Budaörs 17, 5. NEKA 16, 6. ETO SZESE 11 A Keleti csoport élmezőnye: 1. Békés KC 22, 2. Pick Szeged I 20, 3. PLER-Budapest 17, 4. Pick Szeged II 15, 5. Dabas KC 13, 6. Kecskeméti TE 12

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.