- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Adj még egy ötöst!

M. Sz. utanpotlassport.hu [1] Kedden könnyed sikert aratott a nyári U17-es Európa-bajnokságra és EYOF-ra készülő magyar leány ifjúsági kézilabda-válogatott a kontinens élmezőnyébe tartozó dán korosztályos alakulat ellen Balatonbogláron, a NEKA-csarnokban. Szerdán ismét összecsaptak a felek, így esélye nyílt Heine Eriksen „lányainak” a visszavágásra.

Három, kettő, egy, magyarok! Forrás: MKOSZ [2]

Három, kettő, egy, magyarok!  •  Forrás: MKSZ

A párharc szorosabban alakult, mint az azt megelőző napon. A dánok szereztek vezetést, sőt, kétgólos előnyt, ám a tizedik percre sikerült fordítani ifj. Kiss Szilárd gárdájának. Ezután hosszú percekig ismét a skandinávok domináltak, csak két perccel a félidő előtt tudtak fordítani újra a mieink Németh Imola góljával, aki a második találatát jegyezte. Így 11‒10-es állással vonultak rövid pihenőre a felek.

A fordulás után pár percig még tartotta magát az ellenfél, Kürthi Lauráék azonban magasabb fokozatba kapcsoltak, és tettek arról, hogy ne kelljen izgulniuk a hátralévő időben. Mindent bevetettek a dánok, de nem tudtak két gólnál kevesebbre zárkózni, sőt a lefújásra öt egység lett a különbség, csakúgy, mint egy nappal korábban. A magyar válogatott 26‒21-re győzött.

LEÁNY IFJÚSÁGI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Magyarország–Dánia 26–21 (11–10)
Magyarország: Bukovszky, Zsigmond (kapusok), Vámos 2 gól, Kürthi 3, Lengyel, Németh 6, Mérai 2, Juhász, Kubina, Farkas 3, Rittlinger 1, Koronczai 7, Világos, Faragó, Bánhidi 1, Kajdon 1

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN [3] a sportági aloldalunkon.