UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2018-12-05 17:58

Visszavágás

Visszavágott az Alba Fehérvár együttese a Kosárlabda Akadémia Pécs csapatának a fiú junior kosárlabda-bajnokságban. A felek nem olyan régen, november 20-án találkoztak, akkor Pécsett, ahol a székesfehérváriak feladni kényszerültek veretlenségüket. Ezúttal magabiztos győzelmet arattak, így ugyanolyan mutatóval állnak, mint szerdai ellenfelük, nem sokkal elmaradva a listavezető Vasas Akadémiától.

M. Sz.  utanpotlassport.hu November végén Baranya megye székhelyén rendezték a fiú junior kosárlabda-bajnokság egyik legnagyobb rangadóját, a Kosárlabda Akadémia Pécs és a címvédő Alba Fehérvár összecsapását. Akkor a pécsiek diadalmaskodtak 77‒69-es arányban, és vették el a címvédő veretlenségét, amelynek egyértelmű volt a célja: a visszavágás.

A 15 éves nigériai Seyi Sodiq Awogbemi volt az Alba Fehérvár hőse a Kosárlabda Akadémia Pécs ellen Forrás: MKOSZ
A 15 éves nigériai Seyi Sodiq Awogbemi volt az Alba Fehérvár hőse a Kosárlabda Akadémia Pécs ellen Forrás: MKOSZ
A bizonyítási vágytól fűtve léptek az Alba Regia Sportcsarnok parkettjére a hazaiak, akik nagyszerűen kezdték a találkozót. A 23‒13-as első negyedet követően a másodikat is remekül zárták, a harmadik játékrészben azonban volt egy kisebb megtorpanásuk. Még szerencse, hogy a soraikban tudhatták a 15 éves, nigériai származású Seyi Sodiq Awogbemit, aki vállára vette a csapatot és a győzelem felé repítette őket. A párharc 75‒59-es végeredménnyel zárult, ami nagyszerű elégtétel volt a székesfehérváriaknak. Seyi huszonhét dobott ponttal zárta a rangadót, míg a túloldalon a szerb Vanja Vukas remekelt, aki huszonhármat szórt.

FIÚ JUNIORBAJNOKSÁG Alba Fehérvár‒Kosárlabda Akadémia Pécs 75‒59 Alba: Áment, Magda, Kuttor 7 pont, Lukács 10, Takács 6, Kass 7, Nagy 7, Góbi, Molnár 8, Seyi 27, Körmöczi 2, Balsay 1 Pécs: Scherer 9 pont, Bálint 3, Vukas 23, Borsos, Fekete 7, Horváth 2, Dervalics, Vad, Tóth, Herger 2, Balaskó 2, Váits 11

További korosztályos híreink KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.