UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2018-12-06 20:38

Ha nem sikerül a főpróba...

Vereséggel hangolt a lengyelországi divízió I/B csoportos világbajnokságra az U20-as jégkorong-válogatott. Vas Márton együttese a vb-rivális ukránoktól kapott ki 3–2-re Kassán. A vb szombaton kezdődik, akkor a japán nemzeti csapat lesz az ellenfél.

B. V./UP-info Budapest és Tychy között félúton, Kassán főpróbázott az U20-as jégkorong-válogatott a szombaton kezdődő divízió I/B csoportos világbajnokság előtt. A lengyelországi tornán is rivális ukrán válogatott volt az ellenfél, így a szakmai stábnak a hangolás mellett az egyik vetélytárs feltérképezésére is lehetősége nyílt.

3–2-re kikapott az ukránoktól az U20-as válogatott a vb-főpróbán Forrás: MJSZ
3–2-re kikapott az ukránoktól az U20-as válogatott a vb-főpróbán Forrás: MJSZ
Az első harmad elején mindkét csapat többször eljutott a kapu elé. Az ukránoknak tiszta lövőhelyzeteik is voltak, de Szeles Martin nagyokat védett. A mieink első ziccere Szalma Zsolt előtt adódott, aki Papp Kristóf passza után lőhetett, ám az ukrán kapus a helyén volt. A magyar együttes sikeresen kivédekezte az első emberhátrányt, az ellenfél csak egyszer lőtt kapura a két perc alatt. Az első játékrész utolsó szakaszában a magyarok alaposan megdolgoztatták a kapust, Révész Marcell és Mihály Ákos is közelről próbálkozhatott. A harmad végén aztán a magyar válogatott került emberelőnybe, a játékosok szépen körbe is járatták a korongot, majd Mihály Ákos a kapu mögül játszott fehérvári csapattársához, Madácsi Benedekhez, aki nem hibázott (1–0). A második felvonás is úgy indult, ahogyan az első, ám az ukránok egyenlíteni tudtak: Matejcsenko egy lecsorgó korong után volt eredményes (1–1). Nem sokkal később a mieink kaptak fórt, de ezúttal nem tudtak élni vele. A meccs felénél a magyar válogatott kapust cserélt, Kovács Dávid állt be. Újabb magyar előny következett, és a csapat közel is járt a gólhoz, de a kapuvas megmentette az ukránokat, akik ezt követően megszerezték a vezetést, Firszov eszmélt gyorsan egy kipattanó korongra (1–2). A nagy iram az utolsó harmadra is kitartott, mindkét kapu előtt lehetőségekkel. Az első nagy helyzetet a magyarok hagyták ki, Révész passzából Mihály Ákos lőtt kapásból, az ukrán kapus azonban védeni tudott. Madácsiék nagy nyomást helyeztek a riválisra, és két perccel a vége előtt össze is jött az egyenlítés: Szalma talált be Horváth Bálint átadásából (2-2). Negyven másodperccel a vége előtt azonban az ukránok villantak utoljára: a kettő a kettő elleni akció végén Szirotenko megszerezte a győztes találatot (2-3). Persze, a vereség sosem jön jókor, de a lengyelországi világbajnokság csak szombaton a japánok ellen kezdődik. Aztán vasárnap újra jöhetnek az ukránok. S valószínűleg mindenki megbocsátaná a mostani vereséget, ha Vas Márton együttese akkor győz.

U20-AS FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS, KASSA (SZLOVÁKIA) Magyarország–Ukrajna 2–3 (1–0, 0–2, 1–1)

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.