UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Korcsolyasportok

2018-12-06 13:20

Új szakvezető a junior műkorisoknál

A junior műkorcsolyázóknak januártól új szövetségi vezetőedzője lesz a félig orosz, félig örmény származású Jeranjak Ipakjan személyében, aki az utánpótlás mellett a felnőtteknél zajló szakmai munkát is felügyeli majd.

Pósfai Gyula – utanpotlassport.hu „Az elmúlt hónapokban sportigazgatóként Vardanjan Gurgen volt felelős a pontozásos sportágakért, de időközben kiderült, hogy annyi adminisztratív feladata van, hogy már nem tudjuk tovább terhelni. Szükségünk van mellé valakire, aki összefogja a szakmai munkát, és Vardanjan korábbi felesége, Jeranjak Ipakjan mellett döntöttünk” – indokolt Schulek Csaba, a sportági szövetség ügyvezető igazgatója.

Jeranjak Ipakjan korábbi tanítványával, Kati Hadforddel
Jeranjak Ipakjan korábbi tanítványával, Kati Hadforddel
Schulek hozzátette: „Ipakjannak az lesz a feladata, hogy járja a budapesti és vidéki bázisokat, s felügyelje az edzők munkáját. Az igazgató szerint az orosz-örmény származású szakember jól ismeri a nemzetközi műkorcsolyát, míg hazai edzőink sokszor nem látják a fától az erdőt.” Schulek tájékoztatása szerint Ipakjan nemcsak a műkorcsolyázók és a jégtáncosok, hanem a szinkronkorcsolyázók szakmai vezetője is lesz. Az utánpótlásért is felelős szakember január elején áll munkába. A szövetség határozatlan időre köt vele szerződést, de a 2022-es téli olimpia után értékelik majd a munkáját. Vardanjan Gurgen sportigazgató a versenyzők nevezésével kapcsolatos feladatokért, a szemináriumok szervezéséért és az edzők képzéséért lesz felelős. Amint honlapunknak elmondta, korábbi felesége vörös diplomával végzett a moszkvai Testnevelési Egyetemen, tevékenykedett Jerevánban, míg Magyarországon többek között Sebestyén Júliával, Póth Diánával és Dorofejev Tamarával dolgozott együtt. Legutóbb – mostanáig – az angliai Nottinghamben irányította a helyi műkorcsolyázókat. További korosztályos hírek a KORCSOLYASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.