UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2018-12-12 20:16

Győzelmes felkészülés

Szinte rajt-cél győzelmet aratott az élvonalbeli Alba Fehérvár elleni felkészülési mérkőzésen a női junior kézilabda-válogatott. Golovin Vlagyimir Eb-re készülő együttese 33–29-re nyert, s ezzel újabb NB I-es csapat ellen könyvelhetett el sikert.

B. V. – utanpotlassport.huIsmét NB I-es csapat várt a női junior kézilabda-válogatottra az esztendő utolsó felkészülési mérkőzésen Székesfehérváron. Ezúttal az élvonalban jelenleg a hatodik helyen álló helyi alakulat, az Alba Fehérvár volt az ellenfél.

Pál Tamara volt a juniorválogatott legeredményesebb játékosa az Alba Fehérvár ellen Forrás: MKSZ
Pál Tamara volt a juniorválogatott legeredményesebb játékosa az Alba Fehérvár ellen Forrás: MKSZ
A rajt a hazai környezetben szereplő felnőtteknek sikerült jobban, öt perc után – talán az esélyeknek megfelelően – 4–2-re Deli Rita együttese vezetett. De egy ötgólos szériával, két győri játékosa, Afentaler Sára és Pál Tamara vezetésével hamar átvette az irányítást a korosztályos nemzeti csapat (7–4). Mint később kiderült, többet már ki sem engedte a kezéből. Az első félidőben remek tempóval már nyolc góllal is vezetett (15–7), végül négygólos előnnyel vonulhatott pihenőre a Golovin Vlagyimir vezette társaság (17–13). A félidő végi rövidzárlat kitartott a második játékrész elején is. Olyannyira, hogy a 39. percben  Szarka Adrienn góljával kiegyelített az Alba (20–20). De erre is volt válasza válogatottnak. Kellermann Dóráék ritmust váltottak – a győriek irányítója egyébként öt gólt szerzett –, s újra megszerezték a vezetést. A végjátékban már az izgalom is alábbhagyott,  33–29-re nyert, s a Kisvárda után a újabb NB I-es csapat ellen köbnyvelhetett el sikert a csapat. GolovinA találkozó után Golovin Vlagyimir összességében elégedetten értékelhetett az utanpotlassport.hu-nak. „Az eredménynek örülök, újabb élvonalbeli riválist múltunk felül, ez feltétlenül biztató. Fontosak ezek a találkozók, ma is jó tempóban folyt a játék. Persze voltak ma is rosszabb periódusok, ez a néhol hiányzó rutinnak tudható be. A legfontosabb feladatunk, hogy a nyári világversenyre készen álljunk.” afentálerA csapat egyik húzóembere Afentaler Sára is sokat hozzátett a Fehérvár ellen. Ő a következőképpen látta. „Természetesen örülünk a győzelemnek, de úgy gondolom, játszottunk már ennél jobban is, például a Kisvárda elleni találkozón. A védekezést még nem mondhatjuk a csapat erősségének, azon javítanunk kell, ugyanakkor nagyon együtt vagyunk, arra lehet építeni.”

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS, SZÉKESFEHÉRVÁR Női juniorválogatott–Alba Fehérvár KC 33–29 (17–13) Női juniorválogatott: Hadfi, Herczeg, Tóth N. (kapusok), Afentaler 5, Albek 2, Bánfai, Gerháth 1, Kácsor 1, Kellermann 5, Mihály 2, Pál 8, Schatzl Natalie 3, Simon 3, Szilovics, Varga E. 2. Szövetségi edző: Golovin Vlagyimir

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.