UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2018-12-13 15:30

Kenguruk földjén

Alapvetően elégedetten és nagyszerű élményekkel gazdagodva tért haza Harasztovich Fanni az ausztráliai ifjúsági asztalitenisz-világbajnokságról, ahol egyedüli magyarként képviselte hazánkat. A Statisztika PSC versenyzője a legemlékezetesebb pillanatokról mesélt honlapunknak.

M. Sz. utanpotlassport.hu A csoportkörben búcsúzott Harasztovich Fanni az ausztráliai Bendigóban rendezett ifjúsági világbajnokságon. A Statisztika PSC korosztályos Európa-bajnok asztaliteniszezője két győzelemmel és egy vereséggel zárta a küzdelmeket, így második pozícióban végzett négyesében. A 32-es főtáblára azonban csak az első helyezett jutott tovább. Fanni ennek ellenére nem rossz szájízzel utazott haza.

Egy hajszálon múlt a főtáblára jutás Harasztovich Fanninak az ausztráliai ifjúsági világbajnokságon Fotó: David Comeliau
Egy hajszálon múlt a főtáblára jutás Harasztovich Fanninak az ausztráliai ifjúsági világbajnokságon Fotó: David Comeliau
„Alapvetően elégedett vagyok az eredménnyel, persze nagyon szerettem volna továbbjutni a csoportból”‒ mondja a 17 éves lány. ‒ „Kicsit bosszant, hogy a sanszom abszolút meg volt rá, hiszen a csoportelső és továbbjutó dél-koreai Sin Ju Bin ellen több meccslabdám is volt, amit nem tudtam kihasználni. De kár a múlton bánkódni, változtatni úgy sem tudok rajta. Boldog vagyok, hogy egyáltalán esélyem nyílt részt venni a vébén, és a legjobbak között megméretni magam. Mindez a fejlődésemet szolgálta, és nagy célok állnak előttem.” Az ausztráliai viadalon egyedüli magyar pingpongosként részt vevő hölgy arról is mesél, milyen jól érezte magát a szigetországban. „Az utazás zökkenőmentes volt, csak borzasztóan hosszú. A jetlag is megnehezítette a dolgomat, de szerencsére estére érkeztünk meg, így volt időm eleget aludni. Ausztrália gyönyörű, rögtön magával ragadott, és a verseny szervezői is segítettek, hogy jó élményekkel távozzunk. Az egyik nap például a nagyteremben bemutatták a honos állatokat, amelyeket meg is lehetett fogni és simogatni. Láttam kengurut, koalát, vombatot, óriáskígyót, kis aligátort és még egy kis mókusszerű állatot, aminek nem tudom a nevét” ‒ ecseteli nevetve Fanni. További korosztályos híreink ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.