UtánpótlásSport
2024. április 16.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2018-12-13 17:18

Újabb pofon

Második vereségét is elszenvedte a DVTK Akadémia csapata a leány junior kosárlabda-bajnokságban. A miskolciak a Vasas Akadémia elleni zakó után a Kosárlabda Akadémia Pécstől is kikaptak, ezúttal a gyenge kezdés miatt. Kiélezett a harc az A-csoport élmezőnyében.

M. Sz. utanpotlassport.hu Csütörtökön a leány junior kosárlabda-bajnokságban rendeztek rangadót. Ezúttal a tabella második helyén álló Kosárlabda Akadémia Pécs fogadta az éllovas, ám a legutóbbi fordulóban a Vasas Akadémiától hatalmas pofont kapó DVTK Akadémia együttesét.

A 17 éves Wentzel Nóra huszonhat pontot dobott a DVTK Akadémia együttesének Forrás: MKOSZ
A 17 éves Wentzel Nóra huszonhat pontot dobott a DVTK Akadémia együttesének Forrás: MKOSZ
A hazaiak kezdték jobban a találkozót, akik már az első negyed végére magabiztos előnyt alakítottak ki, így lélektani előnnyel várták a folytatást. A tizenegy pontos fór azonban a félidőre kilencre csökkent, de ezt egyáltalán nem bánta a pécsi közönség, akik lelkesen buzdították a játékosokat. A fordulás után aztán erőre kapott a vendégalakulat, ám komoly lépéseket nem sikerült tenni az egyenlítés, esetleg a fordítás érdekében. Tízpontos volt a differencia a záró játékrész előtt, továbbra a Pécs is dominált, a miskolciak csak az utolsó percben tudtak felzárkózni hat egységnyire. Varga Eszter két bedobott büntetőjének köszönhetően azonban a hazaiak arattak 71‒63-as sikert, akik így ugyanolyan mutatóval állnak, mint csütörtöki ellenfelük. A találkozó legeredményesebb játékosa a 17 esztendős pécsi Wentzel Nóra volt, aki huszonhatot szórt.

LEÁNY JUNIORBAJNOKSÁG Kosárlabda Akadémia Pécs‒DVTK Akadémia 71‒63 Pontszerzők: Vojinovic 3 pont, Hegedűs 3, Habling 13, Wentzel N. 26, Varga 4, Szűcs 12, Radakovic 6, Selcova 4, illetve Vég-Dudás 4, Kecskés 21, Szegeczki 9, Bányai 3, Bacsó 13, Tőzsér 2, Kiss 11

További korosztályos híreink KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.