UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2018-12-15 20:34

Versenyben az elittel

Az utolsó meccsén vereséget szenvedett a dánoktól a magyar U18-as jégkorong-válogatott, így „csupán” a második helyen zárt a budapesti Négy Nemzet-tornán. A társaság mégis büszke lehet magára, hiszen magasan jegyzett riválisokkal szemben volt egyenrangú ellenfél, erről Svasznek Bence szövetségi kapitány és az együttes támadója, Rózsahegyi András nyilatkozott az Utanpotlassport.hu-nak.

Bruckner Vince – utanpotlassport.huAz elitcsoportban szereplő szlovák és a másodvonalbeli azaz divízió I/A csoportos vb-re készülő dán, illetve ukrán csapat szerepelt a magyar válogatott mellett az év végi, budapesti Négy Nemzet-tornán a káposztásmegyeri Jégpalotában. Vagyis három magasabb osztályban tanyázó gárda várt Svasznek Bence együttesére.

A dánok elleni vereség után a második helyen zárt a magyar csapat a budapesti Négy Nemzet-tornán Forrás: MJSZ
A dánok elleni vereség után a második helyen zárt a magyar csapat a budapesti Négy Nemzet-tornán Forrás: MJSZ
A magyar játékosok viszont a legkevésbé sem illetődtek meg ettől. Az első meccsen viszonylag simán, 5–2-re intézték el az ukránokat, míg pénteken óriási bravúrt végrehajtva háromgólos hátrányból fordítottak a szlovák csapat ellen. A záró napon a dánok vártak a kissé már fáradt magyar válogatottra. Így bár akadtak helyzetek az északiak kapuja előtt is, a vezető gólt az addig nyeretlen rivális szerezte meg a 15. percben. A második harmadban többször is kihagyott a koncentráció, szétesett egy kicsit a társaság, ami azt eredményezte, hogy a második szünetben már 0–4 állt az eredményjelzőn. Az utolsó húsz percre viszont újra összeszedett, harcos magyar csapat korcsolyázott ki. Rózsahegyi András létszámfölényben talált be közelről, majd a legvégén Ambrus Gergő volt eredményes kettős emberelőnyből egy pazarul játszott akció végén. A mieinknek ezen kívül is voltak lehetőségeik, a két gól között például egy büntetőnk is kimaradt. A végén viszont a dánok örülhettek 4–2-es sikerüknek, ám nekik így is csak a negyedik, a magyaroknak pedig a második hely jutott a háromnapos viadalon.
Svasznek Bence
Svasznek Bence
A találkozó után az áprilisi, hazai rendezésű divízió I/B csoportos világbajnokságra készülő gárda szövetségi kapitánya, Svasznek Bence értékelte a látottakat az Utanpotlassport.hu-nak: „A vége miatt van bennünk egy kis keserűség, hiszen akár az első helyen is zárhattunk volna. Kicsit elfáradtak a srácok a végére, de összességében pozitívan értékeljük a tornát, három nagyszerű csapattal vettük fel a versenyt, például az elitkategóriás szlovákokkal. A felkészülési meccseken amúgy is a mutatott játék az elsődleges, az pedig szinte végig rendben volt. Ha ezt a szintet tudjuk hozni az áprilisi, székesfehérvári világbajnokságon is, a feljutást is megcélozhatjuk.” A csapat egyik gólszerzőjét, Rózsahegyi Andrást arról kérdeztük, mi lehet a legnagyobb erőssége a társaságnak. „Egyértelműen a szív. Együtt győzünk, együtt veszítünk, az elsőtől az utolsó percig küzdünk egymásért a jégen. Bízom benne, hogy ez a mentalitás elkísér minket egészen a tavaszi világbajnokságig, mert akkor biztosan nem lesz baj.”

U18-AS NÉGY NEMZET-TORNA, BUDAPEST Magyarország–Dánia 2–4 (0–1, 0–3, 2–0) G: Rózsahegyi (43.), Ambrus (60.) ill. Lodahl (15.), Almquist (32.), Jensen (33.), Biel (38.) A torna végeredménye: 1. Szlovénia 7 pont, 2. Magyarország 5, 3. Ukrajna 3, 4. Dánia 3 Korábban: Magyarország–Ukrajna 4–2 Magyarország–Szlovákia 5–4 – hosszabbítással