UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2018-12-16 17:00

Valóra vált álom(csapat)

A magyar válogatott 20 éves junior-világbajnok átlövőjét, Háfra Noémit is beválasztották a franciaországi felnőtt kézilabda Európa-bajnokság álomcsapatába. Az FTC fiatal játékosa hat mérkőzésen 27 gólt szerzett, továbbá a Rasmussen-csapat másik két utánpótláskorú tagja, Lakatos Rita (19) és Tóvizi Petra (19) is remekül helytállt élete első felnőtt kontinensviadalán.

B. V./UP-info Vasárnap beigazolódott, amit napok óta sejteni lehetett. A minden várakozást felülmúló – a balszerencse miatt csak hetedik hellyel párosuló – szereplés után magyar játékos is kapott helyet a felnőtt női kézilabda Európa-bajnokság álomcsapatában. És bár a hat mérkőzés alapján számos jó teljesítmény akadt Kim Rasmussen együttesében, a legkiemelkedőbbet az FTC 20 éves játékosa, Háfra Noémi nyújtotta. Így nem meglepő, hogy legjobb balátlövőként ő került be.

Háfra Noémi beválasztották a felnőtt Eb álomcsapatába Forrás: AFP/Jean-Christophe Verhaegen
Háfra Noémi beválasztották a felnőtt Eb álomcsapatába Forrás: AFP/Jean-Christophe Verhaegen
Persze, nem játszott végig tökéletesen, időnként érződött, hogy még nincs meg az a rutinja, mint a legnagyobbaknak. Ugyanakkor amikor szükség volt rá, rendre a magyar csapat élére tudott állni. Aki látta, biztosan sokáig emlékszik a németek elleni, az utolsó másodpercekben dobott bombagóljára, amely akkor roppant fontos két pontot ért az együttesnek. Nem mellesleg a mérkőzéseknek több mint felét a pályán töltötte, hat meccsen ötvenhét lövésből huszonhét gólt szerzett, és ezzel a magyar válogatott házi gólkirálya lett. Az All Star-csapatba kerüléskor megelőzte például román poszttársát, a közmegegyezés alapján a világ egyik legjobbjának tartott Cristina Neagut. Olyan nagyságokkal került egy társaságba, mint a francia kapus, Amandine Leynaud, a norvég irányító, Stine Oftedal, a román beállós, Crina Pintea vagy éppen az MVP-nek választott orosz Anna Vjahireva. A voksolás eredményénél egyébként 40 százalékos súllyal vették figyelembe a szurkolók szavazatait és 60 százalékossal a szakértők véleményét. Háfra mellett amúgy a másik két junior-világbajnok játékos is helytállt. Tóvizi Petra (19) végig hasznosan játszott, jól kiegészítette a a magyar csapat első számú beállósát, Mészáros Reát. Lakatos Rita (19) inkább a középdöntőben kapott szerepet, de ő is rendre jól szállt be a mérkőzésekbe, a norvégok és a románok ellen is remekelt. Vagyis a franciaországi Eb is bizonyította, hogy a debreceni U20-as vb-n aranyérmes csapat tagjaira a legmagasabb szinten is lehet számítani.

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.