UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2018-12-24 12:41

Elindultak felfelé

Mindhárom fiú kézilabda-válogatott remekelt az őszi szezonban. Sok győzelem mellett egy-két vereség csúszott be, ami azt jelzi: a junior-, az ifjúsági és a serdülőválogatott is jó úton jár a fontosabb, nyári feladatok, világversenyek előtt.

B. V. – utanpotlassport.huMár a nyáron sem szerepeltek rosszul az utánpótlás fiú kézilabda-válogatottak. A juniorok a tizenegyedik, az ifjúságiak a tizedik helyen zártak az Európa-bajnokságon, így egyenes ágon vívták ki a kvalifikációt a jövő évi korosztályos világbajnokságra. Szeptemberben pedig új szezon kezdődött, új szövetségi edzőkkel: a „nagyobbakat” immár Gyurka János, a fiatalabbakat Kárpáti Krisztián irányítja, míg a serdülők Kopornyik Zsolttal folytatták a munkát.

Eredményes őszt tudhat maga mögött a férfi juniorválogatott Forrás: MKSZ
Eredményes őszt tudhat maga mögött a férfi juniorválogatott Forrás: MKSZ
És elég erős őszt produkáltak a fiatalok. A legkevesebbet talán a junior, vagyis U21-es válogatottból láttunk, amely az utolsó korosztályos évadját kezdte. Október végén Győrben a norvégok ellen játszott dupla edzőmeccset a társaság, amelyből az első meccset simán megnyerte, utána viszont hasonló különbségű vereséget szenvedett. Majd az év végén két NB I-es felkészülési meccs is jutott ifj. Rosta Miklóséknak, előbb a Gyöngyös ellen mentették döntetlenre a találkozót, majd a Mezőkövesdet intézték el magabiztosan. Az ifjúságiak, az az U19-esek két nemzetközi tornán is diadalmaskodtak. Októberben Franciaországban nem találtak legyőzőre, a házigazda mellett az egyiptomi és az olasz csapatot is megverték, míg az elmúlt napokban a következő vb helyszínén, Macedóniában nyertek, négy győzelemmel és egy vereséggel végeztek az élen. Kárpáti Krisztián szövetségi edző azt mondja együtteséről, hogy jelenleg bármely válogatottat legyőzhetik, de elég sok olyan csapat van, amelytől ki tudnak kapni. A serdülők is remekeltek. Előbb a kecskeméti Olimpiai Reménységek Versenyén diadalmaskodtak a cseheket, a szlovákokat és a lengyeleket is magabiztosan múlták felül, majd a múlt hét végén a balatonboglári Négy Nemzet-tornán sem férhetett kétség a sikerükhöz, ezúttal a lengyelek mellett a románok és az osztrákok voltak a vert mezőnyben. Azaz a sok győzelem mellett szinte alig csúszott be egy-egy vereség a három nemzeti csapatnak az évad első felében, amiből persze sok következtetést nem lehet levonni, de remélni lehet, hogy a női mellett a férfiszakág is sikeres lehet a nyári eseményeken.

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.