UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2018-12-28 15:49

Újabb nemzetközi siker

Újabb nemzetközi tornát nyert meg a Vasas Akadémia U14-es kosárlabdacsapata, ezúttal Szlovéniában. Bazsik Péter legénysége egy nap alatt három mérkőzést játszott, s mindegyiket megnyerte, ezzel veretlenül zárt az első helyen.

UP-info Az ünnepek előtt még megmérette magát a Vasas Akadémia U14-es fiú kosárlabdacsapata, ezúttal Szlovéniában, a Sani Becirovic Akadémia meghívásának köszönhetően. A pasarétiek egy villámtornán vettek részt, ahol egy nap alatt játszottak három mérkőzést. Ennek megfelelően csupán tizenöt játékos utazott el Mariborba, a megfelelő rotáció és terhelés érdekében.

Ismét nemzetközi porondon remekelt a Vasas Akadémia U14-es együttese Fotó: Bornyi Márton
Ismét nemzetközi porondon remekelt a Vasas Akadémia U14-es együttese Fotó: Bornyi Márton
Bazsik Péter vezetőedző beszámolója szerint hasznos viadalon van túl a gárda, s a mérkőzések közül a Cedevita Zagreb elleni találkozó volt a legfontosabb, amely lényegében a torna döntőjének felelt meg. A Cedevita jelenleg felnőtt- és utánpótlásszinten is a horvát kosárlabdasport vezető klubja, első csapatuk az idei szezonban nemzetközi porondon a EuroCupban szerepel. Nem meglepő tehát, hogy a szlovéniai korosztályos megméretésen is nagyon jó szerkezetű csapattal állt ki, hiszen meg volt az arány az alacsonyabb, ám gyors és a technikás, magas játékosok között.  Csapatszinten jellemző volt, hogy majdnem esetben két-három passzból, szinte leütés nélkül próbálták  felvinni a labdát a mieink palánkjához. Mindezt hihetetlen gyorsasággal. Védekezésben pedig nem volt megalkuvás. A mester elmondása szerint nagyon örült, hogy tanítványai  ennyire erős ellenféllel is fel tudták venni a versenyt. Védekezésben nem ismertek kegyelmet, és a szezon legjobbját tudták nyújtani. Kiváló  hozzáállással és agresszivitással játszottak, akárcsak az egész tornán. A jó védekezés mellett a játék ritmusát is kontrollálni tudták, így ‒ nem túlzás kijelenteni ‒ az év legnehezebb mérkőzését nyerték meg, ehhez pedig óriási hajrára volt szükség. Tudniillik a mérkőzés vége előtt négy és fél perccel még az ellenfél vezetett nyolc ponttal… „A torna döntőjében a hazai, Sani Becirovic Akadémiát kisebb meglepetésre legyőző, főleg szerb és bosnyák játékosokból álló Vienna Stars ellen játszottuk. A bécsiek szerencsénkre teljesen elfáradtak a döntőre, így a vártnál nagyobb arányban sikerült őket megvernünk és elhoznunk a győzelemért járó serleget” ‒ számolt be a tornáról Bazsik Péter.

A MÉRKŐZÉSEK EREDMÉNYEI AKK Branik‒Vasas Akadémia 28‒73 (6‒9, 12‒18, 6‒24, 4‒22) Vasas Akadémia: Szilágyi 11, Bérces 10, Földi 9, Major 9, Mizda-Pillinger 8, Berár-Guóth 7/3, Maly 6, Bartha 6, Filipovic 3, Pleesz 3/3, Németh 2, Horvat - Cedevita Zagreb‒Vasas Akadémia 51‒57 (4‒11, 20‒12, 19‒12,  8‒22) Vasas Akadémia: Maly 23, Szilágyi 12, Németh 8, Pleesz 5/3, Major 3, Filipovic 2, Mizda-Pillinger 2, Földi 2, Görömbey -, Horvat -, Bérces -, Lugossy - Vasas Akadémia‒Vienna Stars 61‒31 (15‒8, 13‒9, 15‒7, 18‒7) Vasas Akadémia: Lugossy 12, Németh 12, Maly 10, Mizda-Pillinger 7/3, Szilágyi 7/3, Bérces 4, Görömbey 3, Pleesz 2, Major 2, Berár-Guóth 2, Filipovic -, Bartha –

A torna végeredménye: 1. Vasas Akadémia, 2. Wienna Stars (osztrák), 3. Cedevita Zagreb (horvát), 4. KS Sani Becirovic Academy (szlovén), 5. Branik (szlovén), 6. Cakovec (horvát)

További korosztályos híreink KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.